Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Protagon]: «Ανταμώνουμε στον Μοριά» μέσα από 21 ιστορικές διαδρομές
[Protagon]: «Ανταμώνουμε στον Μοριά» μέσα από 21 ιστορικές διαδρομές

[Protagon]: «Ανταμώνουμε στον Μοριά» μέσα από 21 ιστορικές διαδρομές

Κανείς, από όσους ζούμε σήμερα, δεν υπήρξε αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας των μαχών της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Και όμως, ο Αγώνας είχε μάρτυρες που «ζουν» μέχρι σήμερα. Τα υπεραιωνόβια δέντρα, 27 – τουλάχιστον – στον αριθμό, της Πελοποννήσου θα μπορούσαν να διηγηθούν όσα είδαν… τα μάτια τους και άκουσαν τα αφτιά τους.

Αν χαράζαμε μια φανταστική γραμμή που ενώνει όλα αυτά τα δέντρα – μάρτυρες, σε 21 ιστορικές για την Επανάσταση, και όχι μόνον, διαδρομές, με άξονα την Ιστορία και τη Φύση, αλλά και την Τέχνη και τη Γαστρονομία παράλληλα, θα είχαμε το φιλόδοξο πρόγραμμα «Μοριάς ‘21». Με τα συνθήματα «Κι εγώ στο Μοριά» (και το ανάλογο χάσταγκ #kEgostoMoria) και «Ανταμώνουμε στον Μοριά».

Μιλάμε για ένα πρόγραμμα που ανέλαβε, όχι μόνον λόγω οικογενειακής καταγωγής από τη Μεσσηνία (τόπο εμβληματικό για τον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα του 1821), ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, πρόεδρος του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. (του «Costa Navarino»).

Μαζί με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και τον πρύτανή του Αθανάσιο Κατσή και τους καθηγητές Νίκο Ζαχαριά, Θανάση Χρήστου και Θάνο Βερέμη. Σε συνεργασία με τη Σχολή Καλών Τεχνών και την δρ.Ερατώ Χατζησάββα, που ετοιμάζουν, με την ομάδα της, εννέα τοιχογραφίες για την Ελληνική Επανάσταση. Αλλά και με τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου και τον μετρ των κρασιών Κωνσταντίνο Λαζαράκη, που δίνουν γεύση στο ταξίδι, με άξονα την ιστορία και τη γαστρονομία. Στο πάνελ των συνδιοργανωτών και ο συντονιστής του Ιδρύματος 1821-2021 Ιωάννης Μάνος, σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!