Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Ανοιξε το «παράθυρο» για Πάσχα στο χωριό
[Protagon]: Ανοιξε το «παράθυρο» για Πάσχα στο χωριό

[Protagon]: Ανοιξε το «παράθυρο» για Πάσχα στο χωριό

Για το άνοιγμα σχολείων (βλ. Γ’ Λυκείου) και καταστημάτων, αλλά και την απόφαση να ανασταλεί η επαναλειτουργία της αγοράς σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη, μίλησε το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ. ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ειδικά για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι μπορεί να επιτραπούν, αλλά μόνο – όπως διευκρίνισε- μεταξύ περιοχών που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο επικινδυνότητας.

«Εχω την αίσθηση ότι η μετακίνηση των ανθρώπων από την κυρία κατοικία τους στη δευτερεύουσα κατοικία τους, εφόσον βρίσκονται σε περιοχές του ίδιου επιδημιολογικού φορτίου θα διευκόλυνε ώστε να έχουμε λιγότερους συνωστισμούς τα Σαββατοκύριακα στα μεγάλα αστικά κέντρα. Αλλά μόνο αυτοί και υπό αυτή την προϋπόθεση», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ προανήγγειλε εξάλλου την επιστροφή των μαθητών μόνο της Γ’ Λυκείου στα θρανία από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου.

«Επειδή η πίεση είναι τρομακτική, η Επιτροπή θα πρέπει να δει που υπάρχει αδήριτη ανάγκη και αυτή και μόνο να εξυπηρετείται. Για παράδειγμα, θα πρέπει να μιλήσουμε μόνο για την Γ’ Λυκείου», ανέφερε σχετικά.

Ερωτηθείς αν με τα σημερινά δεδομένα μπορούν να δώσουν Πανελλήνιες οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, εκτίμησε ότι αν δε λειτουργεί η υπόλοιπη εκπαίδευση και υπάρχουν πολλές αίθουσες ώστε τα παιδιά να μπαίνουν σε μικρούς αριθμούς σε κάθε αίθουσα, τότε αυτό είναι εφικτό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!