Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Ανησυχία του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου για την υπουργοποίηση του Θάνου Πλεύρη
[Protagon]: Ανησυχία του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου για την υπουργοποίηση του Θάνου Πλεύρη

[Protagon]: Ανησυχία του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου για την υπουργοποίηση του Θάνου Πλεύρη

Πέρα από τις αστοχίες, τις αντιδράσεις και τελικά την εμπλοκή με την επιλογή του Ευάγγελου Αποστολάκη για τη θέση του πρώτου υπουργού Πολιτικής Προστασίας της χώρας, η κυβέρνηση δέχεται επικρίσεις και για μία άλλη απόφασή της στο πλαίσιο του πρόσφατου ανασχηματισμού. Αυτή της υπουργοποίησης του βουλευτή Α’ Αθηνών της ΝΔ Θάνου Πλεύρη, ο οποίος ως γνωστόν ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Υγείας.

Η αντίδραση, μάλιστα, προήλθε από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ), που θυμήθηκε ότι ο νέος υπουργός Υγείας στο ακροδεξιό παρελθόν του (πριν από τη ΝΔ άλλωστε είχε διατελέσει στέλεχος και ενθουσιώδης βουλευτής του ΛΑΟΣ) είχε κάνει δηλώσεις προσβλητικές προς τους Εβραίους. Μάλιστα, ανέφερε συγκεκριμένη δήλωση του κ. Πλεύρη που, ως δικηγόρος, είχε υπερασπιστεί ακραία αντισημιτικές θέσεις σχετικές με το Ολοκαύτωμα και το Αουσβιτς.

Σε ανακοίνωσή του την Τετάρτη εξέφρασε την ανησυχία του για την τοποθέτηση του κ. Πλεύρη και ζήτησε από τον νέο υπουργό να καταδικάσει σαφώς τη «μισαλλοδοξία», τον «αντισημιτισμό» και τους «αρνητές του Ολοκαυτώματος» –στοιχεία που προφανώς του προσάπτονται.

Η ανακοίνωση του ΚΙΣΕ ήταν η ακόλουθη:

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την ανησυχία του από την τοποθέτηση του κ. Θάνου Πλεύρη στη θέση του Υπουργού Υγείας.

Ο κ. Θάνος Πλεύρης το 2009 ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης έκανε, μεταξύ άλλων, την εξής αναφορά: «…..Και θα σας πω σε θέματα που σας έχουν προβληματίσει: Σας προβλημάτισε η αναφορά για το Άουσβιτς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!