Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ανοίγει ξανά το Λούβρο, αλλά «τραυματισμένο» οικονομικά λόγω κορονοϊού
[Protagon]: Ανοίγει ξανά το Λούβρο, αλλά «τραυματισμένο» οικονομικά λόγω κορονοϊού

[Protagon]: Ανοίγει ξανά το Λούβρο, αλλά «τραυματισμένο» οικονομικά λόγω κορονοϊού

Το μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι ανοίγει και πάλι τις πόρτες του για τους επισκέπτες την Δευτέρα, αλλά προσαρμοσμένο στη νέα εποχή του του κορονοϊού και περιορισμούς και με τμήματα κλειστά για το κοινό.

Ισως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι –και θα είναι- οι επιπτώσεις στα ταμεία του μουσείου που έχει τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα παγκοσμίως.

Καθώς έμεινε κλειστό για σχεδόν τέσσερις μήνες (από τις 13 Μαρτίου), η διακοπή οδήγησε σε «απώλειες εσόδων που ξεπερνούν τα 40 εκατομμύρια ευρώ», όπως δήλωσε ο διευθυντής του Ζαν-Λικ Μαρτίνεζ.

Ανάμεσα στους περισσότερους από 10 εκατ. επισκέπτες του το 2018, σχεδόν τα τρία τέταρτα ήταν τουρίστες.

«Χάσαμε το 80% του κοινού μας. Το 75% των επισκεπτών μας ήταν ξένοι», δήλωσε ο Μαρτίνεζ. «Στην καλύτερη περίπτωση θα δούμε 20% με 30% του αριθμού των επισκεπτών μας σε σχέση με το περασμένο καλοκαίρι–αναμένουμε μεταξύ 4.000 και 10.000 επισκέπτες καθημερινά το μέγιστο αυτό το καλοκαίρι», πρόσθεσε.

Μόνο το 70% των δημόσιων χώρων του, συνολικά 45.000 τμ, θα ανοίξει για το κοινό.

Οι επισκέπτες θα υποχρεούνται να φοράνε μάσκες, δεν θα λειτουργούν το κυλικείο και το βεστιάριο και το κοινό θα πρέπει να ακολουθεί μια συγκεκριμένη διαδρομή μέσα στους χώρους του μουσείου.

Μπροστά από την «Μόνα Λίζα», όπου συνήθως συγκεντρώνονται οι επισκέπτες για να βγάλουν σέλφι, έχουν τοποθετηθεί σημάνσεις στο δάπεδο για να διασφαλιστεί ότι τηρούνται οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!