Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε την Τρίτη το Νέο Ηράκλειο – εικόνες και βίντεο από το Εθνικό Αστεροσκοπείο
[Protagon]: Ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε την Τρίτη το Νέο Ηράκλειο – εικόνες και βίντεο από το Εθνικό Αστεροσκοπείο

[Protagon]: Ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε την Τρίτη το Νέο Ηράκλειο – εικόνες και βίντεο από το Εθνικό Αστεροσκοπείο

Επιβεβαιώθηκε από φωτογραφίες και βίντεο ότι το Νέο Ηράκλειο επλήγη από ανεμοστρόβιλο, κατά τις ισχυρές καταιγίδες που εκδηλώθηκαν στο λεκανοπέδιο της Αττικής τα ξημερώματα της Τρίτης, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Μάλιστα, οι μετεωρολογικές κάμερες ενδεχομένως να αποτύπωσαν την παρουσία και δεύτερου ανεμοστρόβιλου.

Τα στιγμιότυπα προέρχονται από βίντεο που κατέγραψε με το κινητό του ο Θανάσης Ζ., κάτοικος του Νέου Ηρακλείου, λίγο μετά τις 06:01, την Τρίτη.

Στην εικόνα από το βίντεο διακρίνονται τόσο η χοάνη, όσο και λάμψεις από υπέργεια δίκτυα ηλεκτροδότησης – meteo.gr

Τη συγκεκριμένη ώρα ο ανεμοστρόβιλος προσέγγιζε την περιοχή του Νέου Ηρακλείου, έχοντας πρώτα περάσει από το Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου και την Καλογρέζα. Οι εικόνες δείχνουν τη χοάνη του ανεμοστρόβιλου.

Στην εικόνα, φαίνεται ξεκάθαρα η χοάνη του ανεμοστρόβιλου με σκούρο χρώμα

Παράλληλα, το meteo.gr επεξεργάστηκε τις καταγραφές των μετεωρολογικών καμερών που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στην Πεντέλη. Στις εικόνες διακρίνεται η χοάνη του ανεμοστρόβιλου στις 06:01 στην περιοχή του Γαλατσίου, ενώ ενδέχεται να δείχνουν την ύπαρξη και δεύτερου ανεμοστρόβιλου.

Το meteo.gr επεξεργάστηκε τις καταγραφές των μετεωρολογικών καμερών που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στην Πεντέλη. Στην εικόνα, παρά τη χαμηλή ανάλυση που προκύπτει λόγω της επεξεργασίας και της απόστασης, διακρίνεται η χοάνη του ανεμοστρόβιλου στις 06:01 στην περιοχή του Γαλατσίου, ενώ πιο αριστερά (ανατολικότερα) στην εικόνα ενδέχεται να υπάρχει και δεύτερος ανεμοστρόβιλος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!