Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Αναζητώντας τη χρυσή τομή ανάμεσα σε μέτρα και «κανονικότητα»
[Protagon]: Αναζητώντας τη χρυσή τομή ανάμεσα σε μέτρα και «κανονικότητα»

[Protagon]: Αναζητώντας τη χρυσή τομή ανάμεσα σε μέτρα και «κανονικότητα»

Στο briefing της Δευτέρας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πετσας ανέφερε ότι οι πολίτες έστειλαν πάνω από 1 εκατομμύριο sms το βράδυ της Κυριακής για ατομική άσκηση και βόλτα κατοικιδίων. Στον «πρωινό καφέ», στο Μέγαρο Μαξίμου, το πρωί της Τρίτης, θέμα συζήτησης ήταν η κίνηση στους δρόμους, θέμα που απασχολούσε και τις πρωινές εκπομπές των καναλιών. Είναι σαφές, τούτων δοθέντων, ακόμα και σε κυβερνητικούς επιτελείς ότι αυτό το δεύτερο lockdown σε καμία περίπτωση δεν είναι σαν το πρώτο, από πολλές απόψεις.

Υπό αυτό το πρίσμα, η κυβέρνηση αναζητεί τη χρυσή τομή ανάμεσα στην τήρηση των μέτρων, ώστε οι περιορισμοί να κρατήσουν όσο το δυνατόν λιγότερο, και στη διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης, με δεδομένη την κόπωση, αλλά και τον εκνευρισμό πολλών πολιτών. Είναι εμφανές, άλλωστε, ότι υπάρχουν ρήγματα στην ομοψυχία της διαχείρισης του πρώτου κύματος: πολλοί διαφωνούν με χειρισμούς της κυβέρνησης, ενώ κάποιοι λίγοι, αλλά περισσότεροι σε σχέση με το παρελθόν, φλερτάρουν ή ασπάζονται ψεκασμένες θεωρίες.

Η τελική συζήτηση για το πώς προχωράμε από εδώ και πέρα θα γίνει στο τέλος της εβδομάδας, όταν θα υπάρχει και ένα επαρκές δείγμα, τόσο για την τήρηση των μέτρων, όσο και για την ανταπόκριση των πολιτών. Για παράδειγμα, από χθες «σφραγίστηκαν» οι διαρροές για τα ημερήσια στοιχεία από τα SMS, σε μια προσπάθεια να μην γίνεται συζήτηση επ’ αυτών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!