Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Protagon]: Αναβάλλεται για τον Ιούλιο το Φεστιβάλ των Καννών
[Protagon]: Αναβάλλεται για τον Ιούλιο το Φεστιβάλ των Καννών

[Protagon]: Αναβάλλεται για τον Ιούλιο το Φεστιβάλ των Καννών

Το Φεστιβάλ των Καννών, το μεγαλύτερο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου, που παραδοσιακά διεξάγεται τον Μάιο, φέτος αναβάλλεται λόγω της πανδημίας για τον Ιούλιο, ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι διοργανωτές.

«Όπως ανακοινώθηκε το περασμένο φθινόπωρο, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών έδωσε στον εαυτό του τη δυνατότητα να τροποποιήσει τις ημερομηνίες διεξαγωγής, σύμφωνα με την εξέλιξη της παγκόσμιας υγειονομικής κατάστασης. Ως εκ τούτου, το αρχικά προγραμματισμένο για τις 11 έως τις 22 Μαΐου 2021 Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί από την Τρίτη 6 Ιουλίου έως το Σάββατο 17 Ιουλίου 2021», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Πέρυσι, το 2020, με την πανδημία σε έξαρση σε όλη την Ευρώπη, το Φεστιβάλ δεν διεξήχθη καθόλου. Οι διοργανωτές δεν θέλησαν να καταφύγουν στη λύση του εικονικού φεστιβάλ, που δοκίμασαν άλλες εκδηλώσεις.

Πληροφορίες για την μετάθεση της ημερομηνίας υπήρχαν από τις αρχές του Ιανουαρίου, ανέφερε το Deadline , καθώς ο αρχικός σχεδιασμός για τον Μάιο φαίνονταν όλο και πιο δύσκολο να πραγματοποιηθεί.

Ενώ όμως ο εμβολιασμός προχώρα στις δυτικές χώρες φέρνοντας μία αίσθηση κανονικότητας, κρίθηκε ότι τον Μάιο θα ήταν πολύ νωρίς για να διεξαχθεί κανονικά το φεστιβάλ. Ττον Ιούνιο και στις αρχές Ιουλίου στις Κάννες θα διοργανωθούν άλλες σημαντικές εκδηλώσεις (όπως το διαφημιστικό φεστιβάλ), οπότε θα ήταν δύσκολο να πραγματοποιηθεί το ίδιο χρονικό διάστημα και το φεστιβάλ κινηματογράφου το οποίο προσελκύει περί τους 200.000 επισκέπτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!