Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Αναβάλλεται το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους εμβολιασμούς των 75+
[Protagon]: Αναβάλλεται το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους εμβολιασμούς των 75+

[Protagon]: Αναβάλλεται το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους εμβολιασμούς των 75+

Με μικρή καθυστέρηση, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα εμβόλια στα άτομα άνω των 75 ετών, καθώς η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι τα σκευάσματα της AstraZeneca θα χορηγηθούν σε άτομα μικρότερης ηλικίας (εδώ ).

Η πλατφόρμα για τα ραντεβού πολιτών άνω των 75 ετών, η οποία είχε ανακοινωθεί από τον υφυπουργό Ψηφιακή Διακυβέρνησης Γιώργο Γεωργαντά (εδώ ) ότι θα άνοιγε μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας, δεν θα ανοίξει.

Κι αυτό διότι με την ανατροπή που έφερε στην ηλικιακή κατανομή το εμβόλιο της AstraZeneca, υπήρξαν και μικρές αρρυθμίες στο πρόγραμμα εμβολιασμού της Covid-19 στη χώρα μας.

Ως εκ τούτου και προκειμένου οι εμβολιασμοί να γίνουν με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ταχύτητα στον γενικό πληθυσμό, εμβόλιμα στον προγραμματισμό που είχε γίνει βάσει του προγράμματος «Ελευθερία», μπαίνουν οι ηλικίες 60-64 ετών.

Γι’ αυτούς η πλατφόρμα για τα ραντεβού θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες και σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους, γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας και υπεύθυνο για τα εμβόλια του κορονοϊού, αναμένεται οι εμβολιασμοί να ξεκινήσουν ακριβώς σε μία εβδομάδα, δηλαδή την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου.

Η εξέλιξη επέβαλε τη μικρή καθυστέρηση στο άνοιγμα της πλατφόρμας για τα ραντεβού στους άνω των 75 ετών και όπως διαβεβαιώνουν το Protagon στελέχη του υπουργείου Υγείας, «το πρόγραμμα μεταβάλλεται, αλλά όχι δραματικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!