Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Ανατροπή: Οι 60-64 ετών θα λάβουν το εμβόλιο της Οξφόρδης από 12 Φεβρουαρίου
[Protagon]: Ανατροπή: Οι 60-64 ετών θα λάβουν το εμβόλιο της Οξφόρδης από 12 Φεβρουαρίου

[Protagon]: Ανατροπή: Οι 60-64 ετών θα λάβουν το εμβόλιο της Οξφόρδης από 12 Φεβρουαρίου

Ηταν κάτι που είχε προεξοφληθεί , από τη στιγμή που οι περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης ανακοίνωσαν ότι το εμβόλιο της AstraZeneca δεν θα δινόταν στους ηλικιωμένους άνω των 65 λόγω ανεπαρκών κλινικών δεδομένων.

Ετσι, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού που συνεδρίασε το πρωί της Παρασκευής πήρε και αυτή την απόφαση να αλλάξει την ιεράρχηση, φέρνοντας πιο κοντά στο εμβόλιο νεότερους πολίτες: από τις 12 Φεβρουαρίου θα αρχίσει στη χώρα μας ο εμβολιασμός των ανθρώπων ηλικίας από 60 έως 64 έτη με το σκεύασμα που ανέπτυξαν από κοινού η βρετανο-σουηδική φαρμακευτική με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Στην ουσία θα πρόκειται για μια δεύτερη γραμμή εμβολιασμών. Η πρώτη είναι η γνωστή, τώρα εμβολιάζονται όσοι είναι 80 ετών και άνω και λαμβάνουν το σκεύασμα των Pfizer/BioNTech και Moderna. Η δεύτερη θα είναι οι πολίτες από 60 έως 64 ετών, εξέλιξη που διαβάζεται ως θετική από πολλούς παρατηρητές, καθώς οι νεότερες ηλικίες είναι και αυτές που έχουν μεγαλύτερη κινητικότητα, άρα και αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο προσβολής τους από την Covid-19.

Ωστόσο αναπόφευκτα θα υπάρξει μια καθυστέρηση στον εμβολιασμό της κρίσιμης ηλικιακής ομάδας πολιτών μεταξύ των 65 και 79 ετών.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους μίλησε όντως για δύο παράλληλα συστήματα, αλλά απέφυγε να αναφερθεί στο άνοιγμα πλατφόρμας για τους άνω των 75, την οποία είχε προαναγγείλει το περασμένο Σάββατο ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!