Σάββατο, 10 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Ανατολική Μεσόγειος και ενέργεια στο επίκεντρο της επικοινωνίας Μητσοτάκη – Αλ Σίσι
[Protagon]: Ανατολική Μεσόγειος και ενέργεια στο επίκεντρο της επικοινωνίας Μητσοτάκη – Αλ Σίσι

[Protagon]: Ανατολική Μεσόγειος και ενέργεια στο επίκεντρο της επικοινωνίας Μητσοτάκη – Αλ Σίσι

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την Τετάρτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάλ Αλ-Σίσι, με τον οποίο συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αιγυπτιακής προεδριας .

Το Κάιρο επισήμανε ότι συζητήθηκε ιδιαίτερα η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας και ζητήματα που αφορούν την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο έλληνας Πρωθυπουργός, με πρωτοβουλία του οποίου έγινε η επικοινωνία, όπως προσθέτει η ανακοίνωση, εξέφρασε την προθυμία του να ανταλλάξει απόψεις με τον αιγύπτιο πρόεδρο για περιφερειακά ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος. Τόνισε την σημασία του συντονισμού ειδικά σε ό,τι αφορά την ενέργεια και την Ανατολική Μεσόγειο, με τρόπο που θα ικανοποιεί τα συμφέροντα των δύο φίλων λαών σε διμερές επίπεδο ή μέσα στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Αιγύπτου επιβεβαίωσε τις ισχυρές και ξεχωριστές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες και την περηφάνια της Αιγύπτου για τις σχέσεις συνεργασίας που έχει με την Ελλάδα.

Πρόσθεσε ότι οι διμερείς σχέσεις συνεργασίας προωθούνται υπό το πρίσμα των κοινών θέσεων και συμφερόντων σε περιφερειακό επίπεδο. Επιπλέον, επισήμανε ότι η Αίγυπτος θέλει να επεκτείνει τη συνεργασία και σε άλλα πεδία, ειδικά το οικονομικό, το πεδίο της ασφάλειας, το στρατιωτικό όπως και το ενεργειακό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!