Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Ανάλυση: Το «μέτωπο» με τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς
[Protagon]: Ανάλυση: Το «μέτωπο» με τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς

[Protagon]: Ανάλυση: Το «μέτωπο» με τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς

Η επίταξη των ιδιωτών γιατρών ήταν, ομολογουμένως, μια λύση ύστατης καταφυγής για το υπουργείο Υγείας, μετά από ημέρες και ημέρες διαβουλεύσεων. Ήρθε δε μετά από μια τηλεδιάσκεψη το απόγευμα του Σαββάτου, όπου τα πράγματα έγιναν… χειρότερα, αντί να γίνουν κάπως καλύτερα, με συμμετέχοντες να αναφέρουν ότι το κλίμα ήταν τουλάχιστον βαρύ. Κάπως έτσι, το μεσημέρι της Δευτέρας στάλθηκαν τα φύλλα πορείας και από σήμερα, πάνω από 250 γιατροί, παρουσιάζονται στα νοσοκομεία του ΕΣΥ για να αναλάβουν υπηρεσία.

Ομολογουμένως, το διπλό μέτωπο που άνοιξε μέσα στο Σαββατοκύριακο με τους ιδιώτες γιατρούς, αλλά και τους φαρμακοποιούς για τα self tests, ανησύχησαν ορισμένους εντός της ΝΔ. «Μα καλά, με δικούς μας ανθρώπους πάμε να συγκρουστούμε», έλεγε βουλευτής της ΝΔ. Και όμως, από τον χειρισμό μέχρι στιγμής δεν προκύπτει διάθεση σύγκρουσης της κυβέρνησης με ολόκληρους επαγγελματικούς κλάδους, πολλώ δε με επαγγελματικές ομάδες με τις οποίες η ΝΔ διατηρεί στενές σχέσεις, όπως με τους ιδιώτες γιατρούς και τους φαρμακοποιούς. Αυτό δεν ισχύει, βεβαίως, για τους συνδικαλιστές, οι οποίοι εκπροσωπούν τις συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες.

Δεν είναι μυστικό ότι στο υπουργείο Υγείας υπάρχει σωρευμένη και έντονη δυσφορία για τον «γαλάζιο» πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάση Εξαδάκτυλο. Ο κ. Εξαδάκτυλος, καίτοι άνθρωπος συναινετικός κατά τα άλλα, κράτησε σκληρή στάση όλες τις προηγούμενες ημέρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!