Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ανάλυση: Γιατί οι ταραχές στις ΗΠΑ μπορεί να είναι «βούτυρο στο ψωμί» του Τραμπ
[Protagon]: Ανάλυση: Γιατί οι ταραχές στις ΗΠΑ μπορεί να είναι «βούτυρο στο ψωμί» του Τραμπ

[Protagon]: Ανάλυση: Γιατί οι ταραχές στις ΗΠΑ μπορεί να είναι «βούτυρο στο ψωμί» του Τραμπ

Ο πιο σιδερένιος κανόνας στην Ιστορία είναι ο νόμος των ανεπιθύμητων συνεπειών λέει ο βρετανός ιστορικός και δημοσιογράφος Αντριου Ρόμπερτς. Το οποίον μεταφράζεται στο εξής απλό: οι άνθρωποι πράττουν (οτιδήποτε) ελπίζοντας να επιτύχουν κάτι, ωστόσο η δράση τους υποσκάπτει τον ίδιο τους τον στόχο και το τελικό αποτέλεσμα είναι το ακριβώς αντίθετο του επιδιωκομένου.

Ψιλά γράμματα αυτά για ορισμένους. Για ποιους; Για τους ποικιλόχρωμους αναρχικούς που σκηνοθετούν «εξεγέρσεις». Ο Ρόμπερτς αναφέρεται βέβαια μόνο στο παράδειγμα των ΗΠΑ, και καταφέρεται εναντίον όσων υποδαυλίζουν και φουντώνουν το σκηνικό της βίας, τάχα για να διώξουν τον Τραμπ από τον Λευκό Οίκο. «Είναι απολύτως προβλέψιμο ότι οι ταραχές μπορούν να οδηγήσουν στην επανεκλογή του Τραμπ, του ατόμου που οι διαδηλωτές μισούν περισσότερο».

Τα βέλη του Ρόμπερτς συγκεντρώνουν τόσο «οι εξτρεμιστές της Antifa» και «οι ριζοσπάστες του Black Lives Matter» αλλά και «ορισμένοι Δημοκρατικοί του Κογκρέσου» οι οποίοι «υπερασπίζονται ακόμη και τις ταραχές και τις λεηλασίες». Υποτίθεται ότι το πλιάτσικο είναι η «αποζημίωση», όπως επισημαίνει ο ιστορικός, για την εποχή της δουλείας (των μαύρων) και, συγχρόνως, κάποια «απάντηση» στην αστυνομική βία.

Ηδη ο Τραμπ εισπράττει κέρδη από την παραπάνω τακτική των εχθρών του, λέει ο αρθρογράφος σε ένα κείμενο που φιλοξενεί το βρετανικό Μέσο Telegraph . Στηλιτεύει, δε, ως αναντίστοιχη της θέσης τού υποψηφίου των Δημοκρατικών τη «νερόβραστη» θέση του Τζο Μπάιντεν πάνω στο θέμα των ταραχών και των διαφόρων εκτρόπων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!