Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Αναφορά στη γερμανική Κατοχή, αλλά όχι στις αποζημιώσεις, στη συμφωνία για την κυβέρνηση Σολτς
[Protagon]: Αναφορά στη γερμανική Κατοχή, αλλά όχι στις αποζημιώσεις, στη συμφωνία για την κυβέρνηση Σολτς

[Protagon]: Αναφορά στη γερμανική Κατοχή, αλλά όχι στις αποζημιώσεις, στη συμφωνία για την κυβέρνηση Σολτς

Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινοι και Φιλελεύθεροι παρουσίασαν την Τετάρτη τους άξονες του κυβερνητικού τους προγράμματος. Οφείλει κανείς να υποκλιθεί στην κουλτούρα διαλόγου που υπάρχει στη γερμανική πολιτική σκηνή, μια κουλτούρα που φέρνει στο ίδιο τραπέζι παρατάξεις με διαφορετικές αφετηρίες και αντιλήψεις και γεννά σταθερές κυβερνήσεις συνασπισμού με σαφείς και προσυμφωνημένες πολιτικές επιδιώξεις που καταγράφονται λεπτομερώς.

Ετσι, στις 177 σελίδες της προγραμματικής συμφωνίας του SPD, των Πρασίνων και του FDP, ορίζεται ότι κεντρικός στόχος της κυβερνητικής θητείας τού εν αναμονή καγκελαρίου Ολαφ Σολτς θα είναι η σταδιακή αντικατάσταση των ορυκτών καυσίμων με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός της Γερμανίας. Οι τρεις εταίροι θα επιδιώξουν να καταργηθεί η χρήση του άνθρακα ως το 2030, οκτώ χρόνια νωρίτερα απ’ ό,τι έχει προγραμματιστεί, ενώ ένας επιπλέον στόχος είναι το 2030 να κυκλοφορούν στη χώρα τουλάχιστον 15 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Κεντρικό ρόλο για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος μετάβασης στην «πράσινη» εποχή θα διαδραματίσει το «υπερυπουργείο» Κλίματος και Οικονομίας, το οποίο αναλαμβάνει ο συμπρόεδρος των Πρασίνων, Ρόμπερτ Χάμπεκ, ο οποίος προαλείφεται και για αντικαγκελάριος.

Η άλλη συμπρόεδρος του κόμματος, Ανναλένα Μπέρμποκ, προορίζεται για υπουργός Εξωτερικών, ενώ ο ηγέτης του FDP Κρίστιαν Λίντνερ , o οποίος κάποτε κατηγορούσε τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι δεν επιβλήθηκε στην Ανγκελα Μέρκελ για το θέμα της Ελλάδας και έλεγε ότι δεν θα πληρώσουν οι Γερμανοί τις συντάξεις των Ιταλών αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών –οι τρεις εταίροι συμφώνησαν να τηρείται από το 2023 ξανά το συνταγματικά κατοχυρωμένο «φρένο χρέους», που επιβάλλει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς στη Γερμανία, ενώ η ανάληψη του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου από τον 42χρονο πολιτικό συνιστά μια υπενθύμιση ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να απαιτεί (και να επιβάλλει όσο μπορεί) δημοσιονομική πειθαρχία στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!