Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Αμερικανός φίλος: «Δύσκολο να σημειωθεί πρόοδος με τον Ερντογάν πρόεδρο» λέει ο Μενέντεζ
[Protagon]: Αμερικανός φίλος: «Δύσκολο να σημειωθεί πρόοδος με τον Ερντογάν πρόεδρο» λέει ο Μενέντεζ

[Protagon]: Αμερικανός φίλος: «Δύσκολο να σημειωθεί πρόοδος με τον Ερντογάν πρόεδρο» λέει ο Μενέντεζ

Ο Ρόμπερτ (Μπομπ) Μενέντεζ ήταν πάντα ένα αγκάθι για τον Ταγίπ Ερντογάν. Τώρα, ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών από το Νιού Τζέρσεϊ, είναι ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα για την Άγκυρα: είναι πρόεδρος της πολύ ισχυρής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας.

Υπό αυτή την ιδιότητα έδωσε συνέντευξη στα «Νέα Σαββατοκύριακο» και στη Μαρία Βασιλείου, περιγράφοντας ποιον δρόμο θα ακολουθήσουν οι ΗΠΑ έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ελλάδας και της Τουρκίας και κυρίως τι ζητεί η Ουάσινγκτον επί Μπάιντεν στην εξωτερική της πολιτική στην Ανατ. Μεσόγειο.

Είναι δε ενδιαφέρον ότι ο Μπομπ Μενέντεζ καλωσορίζει μεν τις διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, αλλά θέλει να τις δει κάποια στιγμή να ολοκληρώνονται. Η επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας, εξηγεί, είναι πολύ επικίνδυνη για να μην υπάρξει κάποια λύση.

«Χαίρομαι που οι διερευνητικές συνομιλίες έχουν ξαναρχίσει μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να τεθούν αυθαίρετα όρια σε αυτές τις συνομιλίες και επίσης δεν θα ήθελα να δω τις συνομιλίες να συνεχίζονται χωρίς να υπάρξει λύση. Διακυβεύονται πολλά για την περιοχή και η επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας είναι πολύ επικίνδυνη, για να μην υπάρξει λύση στις συνομιλίες», τονίζει χαρακτηριστικά ο 67ετής πολιτικός.

«Σχετικά με τις συνομιλίες Τουρκίας – ΕΕ, προσδοκώ ότι η ΕΕ θα ενασχοληθεί με ξεκάθαρο τρόπο με την Τουρκία, με δεδομένη, ιδίως, την κακόβουλη συμπεριφορά της Τουρκίας πέρυσι μετά την απόφαση της ΕΕ να μην επιβάλει αυστηρές κυρώσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!