Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Αμερικανικό πυρηνικό υποβρύχιο συγκρούστηκε με «άγνωστο αντικείμενο»
[Protagon]: Αμερικανικό πυρηνικό υποβρύχιο συγκρούστηκε με «άγνωστο αντικείμενο»

[Protagon]: Αμερικανικό πυρηνικό υποβρύχιο συγκρούστηκε με «άγνωστο αντικείμενο»

Πυρηνικό υποβρύχιο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού συγκρούστηκε με «άγνωστο αντικείμενο» ενώ περιπολούσε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Νότια Σινική Θάλασσα, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας διεκδικεί η Κίνα, σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσαν το επιτελείο του αμερικανικού ΠΝ.

«Το USS Connecticut συγκρούστηκε με αντικείμενο το απόγευμα της 2ας Οκτωβρίου ενώ πλοηγείτο, έχοντας καταδυθεί, στα διεθνή ύδατα στην περιφέρεια Ινδικού-Ειρηνικού», σύμφωνα με δελτίο Τύπου του επιτελείου.

«Δεν υπήρξε θανάσιμος τραυματισμός», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, κάτι που αφήνει να εννοηθεί ότι ναύτες μπορεί να τραυματίστηκαν ελαφρά. Πηγές με γνώση του θέματος ανέφεραν ανώνυμα ότι οι τραυματίες είναι 11 και ότι δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες μέσα στο υποβρύχιο.

Το Connecticut, πυρηνοκίνητο υποβρύχιο κλάσης Seawolf, υπέστη ζημιά αλλά παραμένει σε λειτουργία – πλήρως επιχειρησιακό, κατά την ορολογία του αμερικανικού ΠΝ.

Οσο για την φύση αυτού του άγνωστου αντικειμένου, το Associated Press μετέφερε δηλώσεις αξιωματικών που υποστηρίζουν ότι δεν επρόκειτο για άλλο υποβρύχιο. Πιθανόν να ήταν ναυαγισμένο πλοίο ή κοντέινερ ή άλλο αχαρτογράφητο αντικείμενο. Ειδικοί, σύμφωνα με το BBC, υποστηρίζουν ότι, κρίνοντας από τον αριθμό των τραυματιών, φαίνεται ότι το αντικείμενο είχε μεγάλο μέγεθος και μεγάλη ταχύτητα.

Σύμφωνα με το Naval Institute, κέντρο μελετών προσκείμενο στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, το υποβρύχιο συμμετείχε σε διεθνή ναυτική άσκηση στη Νότια Σινική Θάλασσα όταν σημειώθηκε το συμβάν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!