Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Αλλάζουν όλα στην εστίαση: Πώς θα πίνουμε ποτό, πώς θα μπαίνουμε στα εστιατόρια
[Protagon]: Αλλάζουν όλα στην εστίαση: Πώς θα πίνουμε ποτό, πώς θα μπαίνουμε στα εστιατόρια

[Protagon]: Αλλάζουν όλα στην εστίαση: Πώς θα πίνουμε ποτό, πώς θα μπαίνουμε στα εστιατόρια

Σε ισχύ τίθεται την Παρασκευή το νέο μέτρο για την προστασία της δημόσιας υγείας και τη μείωση της μετάδοσης του κορονοϊού στη χώρα μας και οι υπεύθυνοι στις επιχειρήσεις ψυχαγωγίας έχουν διαμορφώσει κατάλληλα τους χώρους για να υποδεχθούν τους πελάτες τους.

Τα μέτρα για τους κλειστούς χώρους είναι κοινά για κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια, μπαρ, κινηματογράφους και θέατρα, δηλαδή για όλους τους χώρους κοινής συνάθροισης, όχι όμως για τις εκκλησίες, στις οποίες η κυβέρνηση έχει δώσει το πράσινο φως να παραμείνουν μεικτοί χώροι, να υποδέχονται δηλαδή και άτομα με ανοσία και ανεμβολίαστους, δίχως κανένα έλεγχο.

Συγκεκριμένα, από την Παρασκευή 15 Ιουλίου και μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όλοι οι κλειστοί χώροι, κέντρα διασκέδασης και μπαρ, σινεμά και θέατρα, θα λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο για όσους έχουν ανοσία στον κορονοϊό.

Αυτό σημαίνει ότι οι πόρτες θα ανοίγουν σε όσους έχουν νοσήσει και αναρρώσει τους τελευταίους έξι μήνες και αυτούς που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, έχουν περάσει δηλαδή 14 ημέρες μετά από την τελευταία δόση.

Πώς θα ελέγχουν οι καταστηματάρχες

Οι καταστηματάρχες θα μπορούν να επαληθεύουν με την εφαρμογή Covid Free GR τόσο το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid, όσο και το Ελληνικό.

Το Ευρωπαϊκό μπορεί να ελέγξει το πιστοποιητικό χωρίς πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ενώ το Ελληνικό απαιτεί Internet.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!