Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Αλλάζει ηλικία προτίμησης ο κορονοϊός στην Ελλάδα – Από 25 έως 34 οι περισσότεροι μολυσμένοι
[Protagon]: Αλλάζει ηλικία προτίμησης ο κορονοϊός στην Ελλάδα – Από 25 έως 34 οι περισσότεροι μολυσμένοι

[Protagon]: Αλλάζει ηλικία προτίμησης ο κορονοϊός στην Ελλάδα – Από 25 έως 34 οι περισσότεροι μολυσμένοι

Ατομα νεαρής ηλικίας, από 25 έως 34 ετών, είναι οι περισσότεροι που διαγνώστηκαν την τελευταία εβδομάδα με κορονοϊό σε ολόκληρη την Ελλάδα, σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή Επιδημιολογίας και Υγιεινής του ΕΚΠΑ, Γκίκα Μαγιορκίνη.

Ο μέσος όρος ηλικίας φαίνεται ότι κατέβηκε απότομα σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες και η πτώση είχε ξεκινήσει από τους πρώτους καλοκαιρινούς μήνες, τότε δηλαδή που είχαν χαλαρώσει τα μέτρα και ξεκίνησαν τα πάρτι στα νησιά, αλλά και τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Ειδικότερα, όπως λέει ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης, «την τελευταία εβδομάδα η νούμερο ένα ηλικιακή ομάδα ήταν άτομα από 25 έως 34 ετών, ακολούθησε η 45-54 και μετά 35-44».

«Βλέπουμε λοιπόν ότι κορυφή αυτή τη στιγμή της επιδημίας, αν και η αντίστοιχη κατανομή στον πληθυσμό δεν είναι ίδια, είναι 25-34» εξηγεί ο κ. Μαγιορκίνης.

Γι’ αυτό άλλωστε και οι αρμόδιες αρχές άρχισαν να προετοιμάζουν το καλοκαίρι το σύστημα υγείας με απλές κλίνες Covid-19 και όχι με ΜΕΘ, έχοντας έναν προγραμματισμό να νοσηλεύσουν νέους ανθρώπους, που συνήθως δεν νοσούν βαριά.

Πάντως, φαίνεται ότι όσο περνά ο καιρός αυξάνονται και πάλι οι πιθανότητες να νοσήσουν μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι, γι’ αυτό και στόχος του υπουργείου Υγείας και σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μέχρι το τέλος του χρόνου να υπάρχουν στο ΕΣΥ 1.200 κλίνες ΜΕΘ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!