Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Αλλαξε χέρια, έναντι 25 εκατ. ευρώ, το κτίριο του «Μινιόν»
[Protagon]: Αλλαξε χέρια, έναντι 25 εκατ. ευρώ, το κτίριο του «Μινιόν»

[Protagon]: Αλλαξε χέρια, έναντι 25 εκατ. ευρώ, το κτίριο του «Μινιόν»

Η εταιρεία Dimand Real Estate Development ανακοίνωσε ότι ανακηρύχθηκε προτιμητέος υποψήφιος αγοραστής για το ακίνητο που στέγαζε επί δεκαετίες το ιστορικό πολυκατάστημα «Μινιόν», στην περιοχή της πλατείας Ομονοίας.

Οπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η απόκτηση του «Μινιόν» εντάσσεται στη μακροπρόθεσμη στρατηγική της εταιρείας, να ανακατασκευάζει κτίρια ιστορικής σημασίας, συμβάλλοντας στη σύγχρονη ιστορία της πόλης και αναβαθμίζοντας ολόκληρες γειτονιές, με σεβασμό στο περιβάλλον και τα χαρακτηριστικά τους. Τα τελευταία χρόνια, η Dimand επενδύει στην επανάχρηση κτιρίων σε κεντρικές περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά.

Το κτίριο του «Μινιόν», στη συμβολή των οδών Πατησίων και Βερανζέρου, υπήρξε επί δεκαετίες τοπόσημο της πόλης, όμως τα τελευταία χρόνια ήταν ένα κτίριο-φάντασμα. Ολα ξεκίνησαν το 1934 όταν ο επιχειρηματίας Γιάννης Γεωργακάς ίδρυσε με έναν συνεταίρο του το πρώτο περίπτερο με το όνομα «Μινιόν». Από τη δεκαετία του 1950 εξελίχθηκε σταδιακά σε μεγάλο πολυκατάστημα με 120.000 είδη και 1.000 άτομα προσωπικό. Ηταν το πρώτο κατάστημα που χρησιμοποίησε εσωτερικές κυλιόμενες σκάλες και από τα πρώτα με κλιματισμό. Το μεγάλο πλήγμα συνέβη τα ξημερώματα της 19ης Δεκεμβρίου του 1980, όταν το πολυκατάστημα καταστράφηκε από εμπρησμό, σε μια υπόθεση που ουδέποτε εξιχνιάστηκε.

Με δάνεια αποκαταστάθηκαν οι ζημιές στο κτίριο και το κατάστημα επαναλειτούργησε το 1983, όμως λόγω υπερβολικών χρεών κρατικοποιήθηκε. Δεν παρουσίασε κέρδη μέχρι το 1990 και το 1991 περιήλθε ξανά στα χέρια του Γεωργακά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!