Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Ο Αλέξης Πατέλης μιλά για τον σύντροφό του: Ηταν έρωτας με την πρώτη ματιά
[Protagon]: Ο Αλέξης Πατέλης μιλά για τον σύντροφό του: Ηταν έρωτας με την πρώτη ματιά

[Protagon]: Ο Αλέξης Πατέλης μιλά για τον σύντροφό του: Ηταν έρωτας με την πρώτη ματιά

Μία διαφορετική συνέντευξη παραχώρησε στη Σάσα Σταμάτη και την εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο επικεφαλής στο οικονομικό γραφείο του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Μίλησε για τον σύντροφό του, τον γάμο τους στο Λονδίνο, την κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων στην Ελλάδα, τη ζωγραφική αλλά και την καθημερινότητά του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δείτε μερικά αποσπάσματα από όσα είπε ο κ. Πατέλης για:

Tις καταγγελίες περί σεξουαλικής και το ελληνικό #MeToo

Το κίνημα «Μe too» στην Ελλάδα είναι ακόμα στην αρχή του. Μέχρι στιγμής έχει ακουμπήσει λίγους κλάδους. Είναι πολύ σημαντικό όποιος και όποια έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση ή παρενόχληση να αισθάνεται ασφαλής να μιλήσει γι’ αυτό και να το καταγγείλει χωρίς φόβο. Αυτό προφανώς δεν είναι εύκολο και προσωπικά θαυμάζω το θάρρος όσων βρήκαν την εσωτερική δύναμη να δημοσιοποιήσουν τις εμπειρίες τους. Και με χαροποιεί ιδιαίτερα ότι αυτό το κίνημα έχει ξεκινήσει στη διάρκεια αυτής της κυβέρνησης -δείχνει ότι ο κόσμος αισθάνεται μεγαλύτερη εμπιστοσύνη να βγει μπροστά. Το νομικό πλαίσιο έχει πάντα σημασία. Δεν είναι ειδικότητά μου, αλλά ετοιμάζονται νομοθετικές παρεμβάσεις. Όμως αυτό δεν αρκεί από μόνο του. Πρέπει, επίσης, να βρεθούν και οι διαδικασίες εκείνες που θα επιταχύνουν την απονομή της δικαιοσύνης. Οι εργοδότες πρέπει να δημιουργήσουν τους αναγκαίους εσωτερικούς μηχανισμούς και μια συμπεριληπτική κουλτούρα στον χώρο εργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!