Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Ακης Σκέρτσος: Η αλήθεια για τους εμβολιασμούς και τους (πολλούς) θανάτους από Covid-19
[Protagon]: Ακης Σκέρτσος: Η αλήθεια για τους εμβολιασμούς και τους (πολλούς) θανάτους από Covid-19

[Protagon]: Ακης Σκέρτσος: Η αλήθεια για τους εμβολιασμούς και τους (πολλούς) θανάτους από Covid-19

Απολογισμό των συνεπειών της πανδημίας στη χώρα μας, μαζί όμως και του εμβολιαστικού προγράμματος, παραθέτει σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο φύλλο της «Εφημερίδας των Συντακτών» ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος, ένα άρθρο που καταλήγει με ευθείες βολές κατά της αντιπολίτευσης, και δη της αξιωματικής, για τη στάση της στο θέμα.

Ξεκινώντας από τη διαπίστωση ότι «η πολιτική εργαλειοποίηση της πανδημίας, του εμβολιασμού και των θανάτων θα έπρεπε να βρίσκεται εκτός της αντιπολιτευτικής ατζέντας», εν τούτοις «δυστυχώς στη χώρα μας δεν το έχουμε πετύχει και ίσως αυτή η υστέρηση είναι και ένας από τους λόγους που δεν έχουμε φτάσει στα ποσοστά εμβολιασμού των χωρών της Δυτικής Ευρώπης», ο υπουργός Επικρατείας θέτει υπ’ όψιν των αναγνωστών κάποια συγκεκριμένα στοιχεία:

«Η Ελλάδα, χάρη στη δυναμική διαχείριση του φαινομένου και παρά τους περιορισμένους πόρους που διαθέτει σε σύγκριση με άλλες χώρες, βρίσκεται στη 17η θέση μεταξύ των 27 της ΕΕ σε απώλειες από ή με Covid. Εξακολουθεί δηλαδή να βρίσκεται κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας έως και σήμερα. Σε χειρότερη θέση βρίσκονται αρκετές χώρες της αντικειμενικά πιο ανεπτυγμένης Δυτικής Ευρώπης. Όποιος επιλέγει λοιπόν στοιχεία θνητότητας φωτογραφικά χάνει σκοπίμως ή μη τη μεγάλη εικόνα», αναφέρει ο κ. Σκέρτσος, απαντώντας προφανώς στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργό Βαγγέλη Βενιζέλο ο οποίος παρατήρησε ότι το τελευταίο διάστημα η χώρα μας είναι μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ με τη μεγαλύτερη θνησιμότητα αναλογικά με τον πληθυσμό της .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!