Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Αγρίνιο: Ερευνα για το αυξημένο ποσοστό θανάτων στη ΜΕΘ COVID
[Protagon]: Αγρίνιο: Ερευνα για το αυξημένο ποσοστό θανάτων στη ΜΕΘ COVID

[Protagon]: Αγρίνιο: Ερευνα για το αυξημένο ποσοστό θανάτων στη ΜΕΘ COVID

Οι τακτικοί έλεγχοι που διενεργούνται από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Υπηρεσιών Υγείας και του ΟΔΙΠΥ σε νοσοκομεία όλης της χώρας έδειξαν αυξημένο ποσοστό θνητότητας στη ΜΕΘ COVID του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου, ανέφερε η 6η Υγειονομική Περιφέρεια.

Τονίζει, ωστόσο, η ΥΠΕ ότι το ποσοστό αυτό «σε καμία περίπτωση δεν είναι 100%, όπως εσφαλμένα αναφέρεται σε δημοσιεύματα».

Στο ανακοινωθέν της ΥΠΕ επισημαίνεται ότι το ζήτημα αναδείχθηκε την Παρασκευή 21 Μαΐου, κατά την επίσκεψη στην 6η ΥΠΕ κλιμακίου υπό τον γενικό γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλο και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ Νίκο Παπαευσταθίου, οπότε και ζητήθηκαν από τον διοικητή του ΓΝ Αγρινίου, Ανδρέα Τσώλη, οι απαραίτητες διευκρινίσεις σε σχέση με τις ενέργειες που όφειλε να κάνει η Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Από τον διοικητή του νοσοκομείου, σύμφωνα πάντα με την 6η ΥΠΕ, ζητήθηκε να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

– Γιατί το Γ.Ν. Αγρινίου δεν ενημέρωσε την ΥΠΕ σε σχέση με την αυξημένη θνητότητα στη ΜΕΘ COVID, όπως αποκαλύφθηκε στην επίσκεψη του κλιμακίου του υπουργείου Υγείας;

– Εθεσε το ζήτημα ως όφειλε στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου;

– Γιατί δεν ζήτησε εγκαίρως τη συνδρομή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας;

Η ΥΠΕ προσθέτει ότι ο διοικητής του Νοσοκομείου δεν απάντησε στα ερωτήματα, αλλά ούτε σε σχετικό έγγραφο το οποίο του απέστειλε στις 28 Μαΐου ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!