Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Αγορά Belh@rra: Eτοιμοπαράδοτες φρεγάτες με δάνειο στην Ελλάδα από τον Μακρόν
[Protagon]: Αγορά Belh@rra: Eτοιμοπαράδοτες φρεγάτες με δάνειο στην Ελλάδα από τον Μακρόν

[Protagon]: Αγορά Belh@rra: Eτοιμοπαράδοτες φρεγάτες με δάνειο στην Ελλάδα από τον Μακρόν

Η απόκτηση των γαλλικών μαχητικών Rafale από την Πολεμική Αεροπορία θεωρείται από όλο και περισσότερους προεξοφλημένη –κατά πληροφορίες οι λεπτομέρειες της συμφωνίας θα οριστικοποιηθούν στη συνάντηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν, στη συνάντησή τους την προσεχή Πέμπτη. Ταυτόχρονα όμως τρέχουν και οι εξελίξεις με τις φρεγάτες Β(email protected) για τις οποίες έχει εκφράσει ενδιαφέρον εδώ και μήνες η ελληνική πλευρά.

Βασικές αιτίες για το «πάγωμα», τον περασμένο Ιούλιο (εδώ ), των συνομιλιών για τις (email protected) του γαλλικού ναυπηγικού κολοσσού Νaval Group, αποτέλεσαν αφενός το υψηλό τίμημα που προ μηνών ξεπερνούσε τα 3 δισ.ευρώ (με τις επανασχεδιάσεις που επιθυμούσε το Πολεμικό Ναυτικό), και αφετέρου ο μεγάλος χρόνος που απαιτείτο για την παράδοση των γαλλικών φρεγατών στο Πολεμικό Ναυτικό.

Χαρακτηριστικό είναι με τους υπάρχοντες σχεδιασμούς για την ναυπήγηση των Β(email protected) , η πρώτη από τις γαλλικές φρεγάτες που επιθυμεί να εντάξει στον Στόλο της η Ελλάδα, δεν πρόκειται να έμπαινε στον Ναύσταθμο πριν το 2024!

Ως προς το οικονομικό κομμάτι, ήδη φέρεται να υπήρξε νέα πρόταση από τους Γάλλους -στο πλαίσιο μίας ευρύτερης αμυντικής συμφωνίας των δύο πλευρών- που μειώνει σημαντικά την τιμή κοντά στην περιοχή των δύο δισ ευρώ, με πλήρες πακέτο πυρομαχικών και τεχνικής υποστήριξης για τρία έως πέντε έτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!