Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Αγώνας δρόμου για να περιοριστούν τα κρούσματα πριν πιάσουν τα κρύα
[Protagon]: Αγώνας δρόμου για να περιοριστούν τα κρούσματα πριν πιάσουν τα κρύα

[Protagon]: Αγώνας δρόμου για να περιοριστούν τα κρούσματα πριν πιάσουν τα κρύα

Αλλαγές στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας αναμένονται μέχρι την Παρασκευή και, σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον μία περιφέρεια θα περάσει από το επίπεδο αυξημένης επιτήρησης 3 (πορτοκαλί) στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο). Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον επτά είναι οι περιφέρειες που βρίσκονται ένα βήμα πριν από το επίπεδο αυξημένου κινδύνου 4 (κόκκινο), κάτι που συνεπάγεται νέα, αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα.

Ο μεγάλος φόβος των επιδημιολόγων είναι η πτώση της θερμοκρασίας που περιμένουν σε περίπου δέκα ημέρες, η οποία ευνοεί την απότομη αύξηση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού, και θεωρούν ότι αυτή η στιγμή είναι η κατάλληλη για να μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Η Θεσσαλονίκη, όπου ο αυξημένος αριθμός ημερήσιων καταγεγραμμένων κρουσμάτων δείχνει σταθεροποίηση σε υψηλά επίπεδα, φαίνεται να είναι η πρώτη που θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με νέα μέτρα.

Το μεγάλο πάρτι στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αλλά και τα κρούσματα στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ καταδεικνύουν ότι τις επόμενες ημέρες ο αριθμός των επιβεβαιωμένων μολύνσεων αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Ετσι, οι ειδικοί του ΕΟΔΥ και της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας παρακολουθούν στενά τα επόμενα 24ωρα την πορεία της επιδημίας σε συγκεκριμένες περιοχές, πριν εισηγηθούν τη λήψη νέων μέτρων και να τεθεί μια πόλη σε πορτοκαλί συναγερμό.

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τις Σέρρες, καθώς όπως είπε ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης, βρίσκονται στο επίκεντρο της επιδημίας (εδώ ).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!