Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Αγγελοπούλου για την Ελλάδα 2021: Καλοδεχούμενη η κριτική που μας γίνεται, αλλά…
[Protagon]: Αγγελοπούλου για την Ελλάδα 2021: Καλοδεχούμενη η κριτική που μας γίνεται, αλλά…

[Protagon]: Αγγελοπούλου για την Ελλάδα 2021: Καλοδεχούμενη η κριτική που μας γίνεται, αλλά…

Τον βασικό κορμό των δράσεων που θα γίνουν για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση το επόμενο έτος ανακοίνωσε η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου σε ειδική συνέντευξη Τύπου στο Μουσείο Μπενάκη, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Η χώρα μας ξέρει να ξεπερνά της δυσκολίες, ανέφερε η κυρία Αγγελοπούλου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

«Στόχος της Eπιτροπής είναι να φωτίσει την Επανάσταση και τα στοιχεία που άναψαν τη φλόγα της. Και να δούμε πώς τα ίδια αυτά στοιχεία του λαού και της ιστορίας μας μπορούν σήμερα, στα 200 χρόνια από την Επανάσταση, να τροφοδοτήσουν μια νέα αναγεννητική πορεία. Η φύση του Αγώνα αναφέρεται ρητώς στα μεγαλειώδη κείμενά του: “Είναι πόλεμος εθνικός, πόλεμος ιερός, πόλεμος του οποίου η μόνη αιτία είναι η ανάκτησις των δικαίων της προσωπικής ημών ελευθερίας, της ιδιοκτησίας & της τιμής” όπως αναφέρει η διακήρυξη της Ανεξαρτησίας», προσέθεσε.

Η κυρία Αγγελοπούλου αναφέρθηκε και στα όσα έχουν ακουστεί τελευταία κατά της Επιτροπής εξαιτίας κάποιων επιλογών της ειδικά στα social media (εδώ ).

«Η όποια κριτική γίνεται στην προσπάθειά μας είναι καλοδεχούμενη. ΌΟαν όμως γίνεται με όρους συγκρουσιακούς δεν βοηθάει κανέναν και σίγουρα όχι τον σκοπό που υποτίθεται ότι “υπηρετεί”. Πολύ περισσότερο όταν αμφισβητεί τον πατριωτισμό και την εθνική ευαισθησία οποιουδήποτε», τόνισε με νόημα η πρόεδρος της Επιτροπής, η οποία σε άλλο σημείο προσέθεσε: «Στην Επιτροπή πιστεύουμε ότι ο διάλογος δεν είναι κίνδυνος, είναι μέσο για να γνωρίσουμε ακόμα καλύτερα την Επανάσταση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!