Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Αυτές είναι οι τέσσερις ΜΚΟ που έπεσαν στα «δίχτυα» της ΕΥΠ στη Λέσβο
[Protagon]: Αυτές είναι οι τέσσερις ΜΚΟ που έπεσαν στα «δίχτυα» της ΕΥΠ στη Λέσβο

[Protagon]: Αυτές είναι οι τέσσερις ΜΚΟ που έπεσαν στα «δίχτυα» της ΕΥΠ στη Λέσβο

Τέσσερις γερμανικές μη κυβερνητικές οργανώσεις, ένα καλά οργανωμένο πολυδαίδαλο σύστημα διακίνησης παράνομων μεταναστών από τα τουρκικά παράλια στη Λέσβο και ένα σκάφος-«στρατηγείο». Η πολύμηνη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ κατέληξε στην αποκάλυψη (εδώ ) του επικίνδυνου για την εθνική ασφάλεια ρόλου των τεσσάρων ΜΚΟ στη Λέσβο και στον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος 35 προσώπων.

«Tα αναφερόμενα φυσικά πρόσωπα των ΜΚΟ “Mare Liberum e.V.”, “Sea Watch e.V.”, “FFM e.V.” και “Josoor International Solidarity” λειτουργούσαν κατ’ επίφαση ανθρωπιστικά», αναφέρει το πόρισμα της Αστυνομίας.

Κατηγορούμενοι για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, διευκόλυνση διακίνησης παράτυπων μεταναστών, ακόμα και για κατασκοπεία και παραβίαση μυστικών της Πολιτείας. Είναι 26 Γερμανοί, δύο Ελβετοί, μία Γαλλίδα, ένας Ισπανός, μία Βουλγάρα, ένας Νορβηγός, μία Αυστριακή και δύο μετανάστες από το Ιράν και το Αφγανιστάν.

«Τα αναφερόμενα φυσικά πρόσωπα των ΜΚΟ, λειτουργώντας κατ’ επίφαση ανθρωπιστικά, υποστηρίζουν, προωθούν και υλοποιούν για την εκπλήρωση του παράνομου σκοπού τους και των δραστηριοτήτων τους τη διαδικτυακή πλατφόρμα χαρτογράφησης Watch The Med, την τηλεφωνική σύνδεση +33486517161 AlarmPhone, την οποία καλούν στοχευμένα κατά την εξέλιξη των μεταναστευτικών ροών μετανάστες που βρίσκονται σε λέμβους στη θάλασσα ή και ενδιάμεσα πρόσωπα, επιδιώκοντας να ασκηθεί πίεση στις αρμόδιες για τη φύλαξη και ασφάλεια των συνόρων αρχές προκειμένου προχωρήσουν σε διάσωση των μεταναστευτικών ροών», αναφέρεται στο πόρισμα το οποίο έφερε στη δημοσιότητα το «Πρώτο Θέμα».

Οπως προέκυψε από την έρευνα των αρχών, δύο γυναίκες, η μία από την Αυστρία, ιδρυτικό μέλος της «Josoor International Solidarity», και η άλλη από τη Νορβηγία, κινούνταν στα παράλια της Τουρκίας και στην ουσία εκπροσωπούσαν τις ΜΚΟ στις επαφές με τα κυκλώματα και τους παράτυπους μετανάστες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!