Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Αυτά είναι τα ΑΕΙ όπου θα αναλάβουν δράση οι πρώτοι αστυνομικοί της ΟΠΠΙ
[Protagon]: Αυτά είναι τα ΑΕΙ όπου θα αναλάβουν δράση οι πρώτοι αστυνομικοί της ΟΠΠΙ

[Protagon]: Αυτά είναι τα ΑΕΙ όπου θα αναλάβουν δράση οι πρώτοι αστυνομικοί της ΟΠΠΙ

Σε συγκεκριμένα πανεπιστημιακά ιδρύματα, όπου παρατηρούνται προβλήματα παραβατικότητας, θα τοποθετηθούν οι πρώτοι αστυνομικοί της ΟΠΠΙ (Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρυμάτος), σύμφωνα με όσα είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον «ΣΚΑΪ 100,3» ο υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Αγγελος Συρίγος.

Οπως είπε, πρόκειται για την πανεπιστημιούπολη και την πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Πάτρας και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σκοπός της νεοσύστατης Ομάδας, τόνισε ο κ. Συρίγος, να προλαμβάνει και να καταστέλλει τα ποινικά αδικήματα, ενώ πρώτιστος στόχος θα είναι η αποτροπή της εισόδου παραβατικών στοιχείων στους χώρους των Ιδρυμάτων.

Οι 1.000 αστυνομικοί δεν θα οπλοφορούν, θα φέρουν στολή διακριτή από τους υπόλοιπους συναδέλφους τους (φωτογραφία κάτω), ενώ η μισθοδοσία τους θα καλύπτεται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ερωτηθείς για το σχέδιο νόμου που προβλέπει ότι η βάση εισαγωγής (θα ισχύει από τις Πανελλαδικές του 2021) θα θα προκύπτει από ένα ποσοστό του μέσου όρου των μέσων επιδόσεων των υποψηφίων κάθε επιστημονικού πεδίου στα μαθήματα που εξετάστηκαν, ο κ. Συρίγος σημείωσε ότι στόχος είναι να τελειώσει το θέμα με τους «αιώνιους φοιτητές».

«Υπάρχουν τμήματα που δεν παράγουν αποφοίτους», σχολίασε ο υφυπουργός και υποστήριξε ότι πολλοί πρυτάνεις εκφράζουν ικανοποίηση για αυτή την πρόταση

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!