Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Αυτά είναι τα νομοσχέδια που έρχονται: οι ρυθμίσεις για την πανδημία και οι αλλαγές στις εκλογές των ΟΤΑ
[Protagon]: Αυτά είναι τα νομοσχέδια που έρχονται: οι ρυθμίσεις για την πανδημία και οι αλλαγές στις εκλογές των ΟΤΑ

[Protagon]: Αυτά είναι τα νομοσχέδια που έρχονται: οι ρυθμίσεις για την πανδημία και οι αλλαγές στις εκλογές των ΟΤΑ

Αμέσως μετά την εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης, οι υπουργοί προχώρησαν στην παρουσίαση των σχεδιαζόμενων νομοθετικών παρεμβάσεις της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταικούρας παρουσίασε τις βασικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, που κατατέθηκε στη Βουλή, καθώς και νομοθετικές ρυθμίσεις, που δρομολογούνται για το επόμενο διάστημα.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε, δύο είναι οι βασικές ενότητες. Η πρώτη αφορά επείγουσες διατάξεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και η δεύτερη στη διενέργεια Γενικών Απογραφών 2021.

Στις επείγουσες διατάξεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας περιλαμβάνονται:

α. Η επέκταση της μείωσης μισθώματος επαγγελματικών μισθώσεων. Απαλλάσσονται κατά 100% από την υποχρέωση καταβολής μισθώματος για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2021 οι επιχειρήσεις που ήταν κλειστές με κρατική εντολή. Συμπεριλαμβάνονται όλες οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον, οι επιχειρήσεις της εστίασης, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με διανομή προϊόντων ή/και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, οι επιχειρήσεις των κλάδων πολιτισμού και αθλητισμού, τα γυμναστήρια και άλλες επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή.

Επιπλέον, εντάσσονται οι επιχειρήσεις του τουρισμού, όπως ξενοδοχεία, καταλύματα και τουριστικά γραφεία, και οι υπηρεσίες μεταφορών, καθώς πλήττονται ιδιαίτερα από την απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!