Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Αυστραλία: Συναγερμός στο Σίδνεϊ από τη μετάλλαξη Δέλτα – νέο lockdown
[Protagon]: Αυστραλία: Συναγερμός στο Σίδνεϊ από τη μετάλλαξη Δέλτα – νέο lockdown

[Protagon]: Αυστραλία: Συναγερμός στο Σίδνεϊ από τη μετάλλαξη Δέλτα – νέο lockdown

Η επικίνδυνη μετάλλαξη Δέλτα έκανε την εμφάνισή της στη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας και οι αρχές έλαβαν νέα μέτρα για να την αντιμετωπίσουν.

Ετσι, το κεντρικό Σίδνεϊ, αλλά και τα ανατολικά προάστια της πόλης, που περιλαμβάνουν την παραλία Μπόνταϊ, εισέρχονται από τα μεσάνυχτα σε lockdown για μία εβδομάδα.

Ανθρωποι που ζουν ή εργάζονται στις περιοχές των τεσσάρων τοπικών συμβουλίων στο Σίδνεϊ έχουν λάβει οδηγίες τις τελευταίες δύο εβδομάδες να παραμείνουν στα σπίτια τους, εκτός από περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης, όπως δήλωσε η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Γκλάντις Μπερετζικλιάν.

Οι κάτοικοι επιτρέπεται να βγουν από το σπίτι μόνον για λόγους εργασίας σε σημαντικούς τομείς ή στην εκπαίδευση, για ιατρικούς λόγους, για τα οικιακά ψώνια ή για άθληση σε εξωτερικούς χώρους.

«Δε θέλουμε να δούμε αυτή την κατάσταση να παρατείνεται για εβδομάδες, θέλουμε να δούμε αυτή την κατάσταση να τελειώνει το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε η ίδια.

Είκοσι δύο περιστατικά μόλυνσης τοπικής μετάδοσης αναφέρθηκαν την Παρασκευή, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αύξηση των μολύνσεων, από τον εντοπισμό του πρώτου περιστατικού στην περιοχή Μπόνταϊ την προηγούμενη Τετάρτη.

Επρόκειτο για έναν οδηγό λιμουζίνας που μετέφερε πλήρωμα αεροπορικής εταιρίας, το οποίο έφτασε από το εξωτερικό.

Αξιωματούχοι προχώρησαν στη διάρκεια της νύχτας στην κήρυξη υγειονομικού συναγερμού σε περισσότερες από 12 νέες περιοχές στο Σίδνεϊ, όπου κατοικεί το ένα πέμπτο του συνολικού πληθυσμού των 25 εκατομμυρίων κατοίκων της Αυστραλίας, καθώς ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων από το τελευταίο ξέσπασμα ανέρχεται πλέον στα 60 περιστατικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!