Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Αυστηρή καραντίνα στη Νότια Αυστραλία όπου εμφανίστηκε «πολύ μεταδοτικό» στέλεχος του κορονοϊού
[Protagon]: Αυστηρή καραντίνα στη Νότια Αυστραλία όπου εμφανίστηκε «πολύ μεταδοτικό» στέλεχος του κορονοϊού

[Protagon]: Αυστηρή καραντίνα στη Νότια Αυστραλία όπου εμφανίστηκε «πολύ μεταδοτικό» στέλεχος του κορονοϊού

Μία πολύ αυστηρή καραντίνα έξι ημερών θα επιβληθεί από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και για έξι ημέρες στην πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας, στην πρωτεύουσα της οποίας επιβεβαιώθηκαν 22 κρούσματα ενός «πολύ μεταδοτικού» στελέχους του κορονοϊού.

Τα κρούσματα σημειώθηκαν στην Αδελαΐδα.

Τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τα εστιατόρια, οι καφετέριες, οι παμπ και τα εργοστάσια, με εξαίρεση τις μονάδες παραγωγής τροφίμων και ιατρικών προϊόντων, θα κλείσουν και οι κάτοικοι όλης της πολιτείας θα πρέπει να παραμένουν στα σπίτια τους. Μόνον ένα μέλος ανά νοικοκυριό θα επιτρέπεται να βγαίνει από το σπίτι σε ημερήσια βάση κι αυτό για συγκεκριμένους λόγους.

Επίσης, θα απαγορεύεται και η διανομή φαγητού σε πακέτο, ενώ θα κλείσει και η βιομηχανία οικοδομών, στην οποία είχε επιτραπεί να λειτουργήσει κατά τη διάρκεια προηγούμενων lockdown στην Αυστραλία.

Κλειστές θα μείνουν επίσης οι μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων ή ατόμων με αναπηρία.

Το πρόσφατο ξέσπασμα του νέου κορονοϊού στην Νότια Αυστραλία συνδέθηκε με έναν Αυστραλό που έφτασε στην Αδελαΐδα από τη Βρετανία στις 2 Νοεμβρίου και τέθηκε υποχρεωτικά σε καραντίνα σε ξενοδοχείο της πόλης. Εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο πιστεύεται ότι προσβλήθηκαν από τον ιό μετά την επαφή τους με μολυσμένη επιφάνεια.

Η εξαήμερη καραντίνα επιβλήθηκε τώρα μετά την καταγραφή δύο νέων κρουσμάτων το 24ωρο που πέρασε, τα οποία συνδέονται με την εστία αυτή του νέου κορονοϊού στο ξενοδοχείο, όπου διαμένουν την περίοδο της καραντίνας τους άνθρωποι που φτάνουν από το εξωτερικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!