Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: 8 ερωτήσεις & απαντήσεις: Πώς θα λειτουργεί το πράσινο πιστοποιητικό, πώς θα το λαμβάνουμε
[Protagon]: 8 ερωτήσεις & απαντήσεις: Πώς θα λειτουργεί το πράσινο πιστοποιητικό, πώς θα το λαμβάνουμε

[Protagon]: 8 ερωτήσεις & απαντήσεις: Πώς θα λειτουργεί το πράσινο πιστοποιητικό, πώς θα το λαμβάνουμε

Διαθέσιμο εύκολα και γρήγορα μέσα από το gov.gr για όσους πολίτες ενδιαφέρονται να λάβουν θα είναι το πράσινο πιστοποιητικό , το οποίο θα μπορούν να το εκδώσουν είτε ψηφιακά είτε να εκτυπώσουν.

Μέσα από το gov.gr θα επιλέξουν τον τομέα Υγεία και Πρόνοια και έπειτα θα δούνε την επιλογή «Κορονοϊός COVID-19». Στην λίστα με τις διάφορες βεβαιώσεις είτε εμβολιασμού κατά της πανδημίας, αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κ.ά. θα προστεθεί και η επιλογή για έκδοση του πράσινου πιστοποιητικού. Εκεί θα ζητηθεί να δοθούν οι κωδικοί taxisnet και τον ΑΜΚΑ.

Η Ελλάδα γίνεται μία από τις πρώτες χώρες που θέτει σε λειτουργία τη συγκεκριμένη υπηρεσία, καθώς τυπικά ο σχετικός κανονισμός τίθεται σε πανευρωπαϊκή εφαρμογή την 1η Ιουλίου, αλλά τα κράτη-μέλη μπορούν να το εισάγουν πιλοτικά νωρίτερα για διμερείς συμφωνίες. Η Ελλαδα έχει πει ότι σκοπός είναι να υιοθετήσει άμεσα (ακόμα και από 1η Ιουνίου) το EU Digital Covid Certificate, ενώ η Ισπανία ανακοίνωσε ότι θα το κάνει στις 7 Ιουνίου.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης ξεκίνησε την παρουσίαση με μια σύντομη αναφορά στη φιλοσοφία πάνω στην οποία υλοποιήθηκε ο σχεδιασμός για την οργάνωση των ραντεβού εμβολιασμών. Στη συνέχεια, παρουσίασε τις λεπτομέρειες του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID-19, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα εργαλείο διευκόλυνσης των πολιτών που ταυτόχρονα σέβεται απόλυτα και προστατεύει αποτελεσματικά τα προσωπικά τους δεδομένα. Ο υπουργός τόνισε ότι πρόκειται για «ένα από τα μεγαλύτερα έργα διαλειτουργικότητας στην ΕΕ» και ευχαρίστησε την Ευρωπαϊκή Ένωση για το πνεύμα ηγεσίας που επέδειξε ως προς την υιοθέτηση και την υλοποίηση του πιστοποιητικού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!