Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [PestaOla]: Uni Systems: Ανάληψη δύο έργων στο πλαίσιο του Horizon 2020 “Governance for the Future”
[PestaOla]: Uni Systems: Ανάληψη δύο έργων στο πλαίσιο του Horizon 2020 “Governance for the Future”

[PestaOla]: Uni Systems: Ανάληψη δύο έργων στο πλαίσιο του Horizon 2020 “Governance for the Future”

Η Uni Systems ανακοίνωσε την έγκριση χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δύο προτάσεων που κατατέθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος Horizon 2020.

Πρόκειται για τις “GLASS – SinGLe sign-on eGovernAnce paradigm based on a distributed file exchange network for Security, transparency, cost effectiveness and truSt” και “InGov – Inclusive Governance Models and ICT Tools for Integrated Public Service Co-Creation and Provision” που κατατέθηκαν ως μέρος της ίδιας πρόσκλησης υπό τον τίτλο “Governance for the future”. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Uni Systems κατέχει τον ρόλο του συντονιστή (coordinator) και systems integrator.

Σκοπός των έργων είναι η δημιουργία ενός νέου μοντέλου διακυβέρνησης, με επίκεντρο τον πολίτη, μέσω του οποίου οι διοικητικοί φορείς θα μπορούν να διαμορφώνουν νέες διαδικασίες που θα τους επιτρέπουν να αξιοποιούν υπάρχουσες υποδομές και δεδομένα ώστε να αναπτύσσουν πιο στοχευμένες, ελκυστικές και αποτελεσματικές πολιτικές, ενισχύοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τις αρχές.

Αξιοποιώντας τις τεχνολογίες Distributed Ledger, Big Data Analytics, Machine Learning, Artificial Intelligence, AIBots και NetApps, τα δύο έργα αναμένεται να συμβάλουν σημαντικά στις προτεραιότητες της Ψηφιακής Ενιαίας Αγοράς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προωθώντας τις αρχές digital-by-default, interoperable-by-design και once-only principle, με στόχο την παροχή αποτελεσματικών, οικονομικά αποδοτικών, διαλειτουργικών, διασυνοριακών και ασφαλών ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Για την υλοποίηση του μοντέλου διακυβέρνησης νέας γενιάς η Uni Systems συνεργάζεται με εικοσιένα (21) διεπιστημονικούς συνεργάτες από δώδεκα (12) χώρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PESTAOLA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!