Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [PestaOla]: Η TP-Link κυκλοφορεί το HomeShield για ασφάλεια και προστασία των συσκευών IoT
[PestaOla]: Η TP-Link κυκλοφορεί το HomeShield για ασφάλεια και προστασία των συσκευών IoT

[PestaOla]: Η TP-Link κυκλοφορεί το HomeShield για ασφάλεια και προστασία των συσκευών IoT

Η TP-Link ανακοίνωσε το προηγμένο σχέδιο ασφάλειας οικιακού δικτύου, το TP-Link HomeShield για Wi-Fi routers και συστήματα Wi-Fi Deco Mesh, σε συνεργασία με την Avira.

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το HomeShield είναι μια ασπίδα για την ασφάλεια του οικιακού δικτύου, παρέχοντας αξιόπιστη προστασία συσκευών IoT, antivirus σε πραγματικό χρόνο, ισχυρούς γονικούς ελέγχους και προσαρμόσιμη ποιότητα υπηρεσίας.

Τα έξυπνα σπίτια, με την ποικιλία των συσκευών που δεν παρακολουθούνται και δεν είναι ασφαλή, είναι ένας εφιάλτης απορρήτου και ασφάλειας. Οι επεμβατικές συσκευές υποκλέπτουν τις πληροφορίες των χρηστών και οι πειρατικές συσκευές/ δρομολογητές ξεκινούν επιθέσεις DDoS. Οι κίνδυνοι επιδεινώνονται από συσκευές που επισπεύδονται στην αγορά με ευπάθειες που οι χρήστες δεν γνωρίζουν ή δεν μπορούν να διορθώσουν. Ακόμη και το αμερικανικό FBI έχει προειδοποιήσει για τους κινδύνους εισβολής και παραβίασης της ιδιωτικότητας που συνοδεύουν τις έξυπνες τηλεοράσεις.

Τα routers, από τη θέση τους ως πύλη των έξυπνων σπιτιών, έχουν κρίσιμο ρόλο. Ένας ρόλος που τους καθιστά σημαντικό στόχο για κυβερνοεπιθέσεις. Σήμερα, είναι ένα κανάλι μέσω του οποίου οι χάκερς διεισδύουν για να εκμεταλλευτούν ευάλωτες συσκευές IoT.

Η ερευνητική ομάδα της Avira διαπίστωσε, ότι από τα routers προέρχεται περισσότερο από το 75% των μολυσμένων συσκευών σε επιθέσεις IoT. Η δεύτερη πιο συχνά προσβεβλημένη συσκευή – με μερίδιο άνω του 25% – είναι οι κάμερες IP.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PESTAOLA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!