Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [PestaOla]: To ransomware συνεχίζει να εξελίσσεται με πολλές παραλλαγές
[PestaOla]: To ransomware συνεχίζει να εξελίσσεται με πολλές παραλλαγές

[PestaOla]: To ransomware συνεχίζει να εξελίσσεται με πολλές παραλλαγές

Τα νεότερα στοιχεία από το μέτωπο του ransomware πιστοποιούν ότι είναι ένα πρόβλημα που δεν πρόκειται να μας αφήσει και τόσο εύκολα.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι νέες παραλλαγές γνωστών μορφών λογισμικού ransomware εμφανίζονται διαρκώς, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι παραλλαγές αυτές τείνουν να είναι πολύ πιο επικίνδυνες από ό,τι στο παρελθόν. Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι το ότι οι κακοποιοί πίσω από το λογισμικό που έχει ως στόχο του την αδυναμία χρήσης ενός υπολογιστή από το νόμιμο κάτοχό του, πλέον ζητούν πολύ μεγαλύτερα ποσά ως λύτρα προκειμένου να μπορεί κανείς να ανακτήσει τον έλεγχο του υπολογιστή του. Σε πολλές περιπτώσεις έχει παρατηρηθεί πλέον αυτό το φαινόμενο, ενώ συγκεκριμένες μορφές ransomware έχουν εντοπιστεί ως οι βασικές αιτίες πίσω από το 80% περίπου των επιθέσεων που έχουν καταγραφεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Θα μπορούσε κανείς να σημειώσει ότι οι επιθέσεις ransomware τείνουν να γίνουν πιο επιτυχημένες όσο περνά ο καιρός, κάτι που δεν θα μπορούσε παρά να προκαλέσει μεγαλύτερη ανησυχία στα θύματά του. Πολλά από τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους οι κακοποιοί είναι γνωστά, αλλά οι διαθέσιμες παραλλαγές φαίνεται πως είναι τόσες πολλές που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν όλοι οι πιθανοί κίνδυνοι.

Στόχοι του ransomware, εκτός από τους ιδιώτες, είναι και οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί, για τους οποίους οι προειδοποιήσεις είναι πολλές και ξεκάθαρες, αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν λαμβάνονται πάντοτε όλα τα πιθανά μέτρα ασφαλείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PESTAOLA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!