Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [PestaOla]: Το Πρόγραμμα Εξωστρέφειας egg σε διασύνδεση με το γαλλικό οικοσύστημα καινοτομίας
[PestaOla]: Το Πρόγραμμα Εξωστρέφειας egg σε διασύνδεση με το γαλλικό οικοσύστημα καινοτομίας

[PestaOla]: Το Πρόγραμμα Εξωστρέφειας egg σε διασύνδεση με το γαλλικό οικοσύστημα καινοτομίας

Το egg – enter•grοw•go, σε συνεργασία με τη Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα, διοργάνωσε ημερίδα με σκοπό τη διασύνδεση του ελληνικού και του γαλλικού οικοσυστήματος καινοτομίας.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Εξωστρέφειας του egg, του επιχειρηματικού επιταχυντή της Eurobank για τη στήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Στόχος ήταν η διασύνδεση θεσμών, επενδυτών, καινοτόμων επιχειρήσεων αλλά και επιταχυντών από τη Γαλλία, η οποία διαθέτει ένα από τα πιο αναπτυγμένα οικοσυστήματα καινοτομίας διεθνώς, με επιλεγμένες ελληνικές επιχειρήσεις από τις πλατφόρμες Start-Up και Scale-Up του egg στους κλάδους του Τουρισμού, των επιστημών Υγείας, Ενέργειας – Περιβάλλοντος αλλά και υψηλής τεχνολογίας Deep Tech.

Το Πρόγραμμα εξωστρέφειας του egg, σημαντικού πυλώνα στη στρατηγική της Eurobank για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της υγιούς εγχώριας επιχειρηματικότητας σε όλα τα στάδια της ανάπτυξής της, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα, στην τρέχουσα συγκυρία της πανδημικής κρίσης που φέρνει και την νεοφυή επιχειρηματικότητα, παγκοσμίως, ενώπιον νέων και σύνθετων προκλήσεων.

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά εξαιτίας των υγειονομικών περιορισμών, με μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων του ελληνικού και του γαλλικού οικοσυστήματος καινοτομίας, ήταν, η οικονομική σύμβουλος της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, κα Emmanuelle Boulestreau, η οποία μίλησε εκ μέρους του Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα, κ. Patrick Maisonnave, ο υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας, κ. Χρίστος Δήμας, και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Σταύρος Ιωάννου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PESTAOLA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!