Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [PestaOla]: Οι περιορισμοί οδήγησαν την Huawei στην πώληση της θυγατρικής της Honor
[PestaOla]: Οι περιορισμοί οδήγησαν την Huawei στην πώληση της θυγατρικής της Honor

[PestaOla]: Οι περιορισμοί οδήγησαν την Huawei στην πώληση της θυγατρικής της Honor

Οι έντονες φήμες της προηγούμενης εβδομάδας για την άμεση πώληση της Honor, τελικώς επιβεβαιώθηκαν, με την μητρική Huawei να ανακοινώνει το γεγονός και επίσημα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κινεζικής εταιρείας, η Honor βρέθηκε “κάτω από εξαιρετική πίεση καθώς υπήρξε συνεχής έλλειψη εξαρτημάτων”. Να θυμίσουμε ότι οι αμερικανικοί περιορισμοί αφορούσαν τον εφοδιασμό της Huawei καθώς η εταιρεία θεωρείται απειλή για την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Σε απάντηση αυτών των περιορισμών η Huawei προσπάθησε να δημιουργήσει απόθεμα εξαρτημάτων ώστε να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της παραγωγής, ωστόσο όπως φαίνεται η συγκεκριμένη κίνηση είχε περιορισμένη αποτελεσματικότητα.

Η Huawei δεν θα κατέχει καθόλου μετοχές του νέου εταιρικού σχήματος ενώ δεν θα έχει και οποιαδήποτε ανάμιξη στην διοίκηση της νέας Honor. “Αυτή η πώληση θα βοηθήσει το κανάλι διανομέων και προμηθευτών της Honor να ανταπεξέλθουν αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Huawei αναγνωρίζοντας ότι το σύνολο του ομίλου βρέθηκε υπό πίεση και η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται σαν μία λύση ώστε να συεχίσει η Honor να υπάρχει.

Νέος ιδιοκτήτης της Honor είναι η Shenzhen Zhixin New Information Technology η οποία ήρθε σε συμφωνία με την Huawei Investment Holdings ώστε να αποκτήσει το σύνολο του τομέα κατασκευής smartphones της Honor. Η εν λόγω συμφωνία “δηλώνει” ότι προστατεύσει τα συμφέροντα καταναλωτών, καναλιών διανομής, προμηθευτών, συνεργατών και βέβαια των εργαζομένων στην εταιρεία. Οι αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν θα επηρεάσουν την γενικότερη φιλοσοφία της Honor ενώ και η ανώτερη διοίκησή της θα παραμείνει ως έχει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PESTAOLA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!