Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [PestaOla]: Η MediaTek αναδεικνύεται μεγαλύτερος κατασκευαστής chipset για κινητά τηλέφωνα
[PestaOla]: Η MediaTek αναδεικνύεται μεγαλύτερος κατασκευαστής chipset για κινητά τηλέφωνα

[PestaOla]: Η MediaTek αναδεικνύεται μεγαλύτερος κατασκευαστής chipset για κινητά τηλέφωνα

Η MediaTek αναδείχθηκε κορυφαίος κατασκευαστής chipset για κινητά τηλέφωνα, το γ΄ τρίμηνο του 2020, κατέχοντας μερίδιο της τάξης του 31% σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Counterpoint Research.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκέντρωσε η εταιρεία ερευνών, η MediaTek κυριάρχησε στην ζώνη τιμής συσκευών 100-250 δολαρίων ενώ αναπτύχθηκε σημαντικά σε ανερχόμενες αγορές, όπως της Κίνας και της Ινδίας.

Η Qualcomm, από την οποία πήρε τα σκήπτρα η MediaTek, αναδείχθηκε σε κορυφαίο κατασκευαστή 5G chipset για το γ’ τριμηνο του 2020 καθώς, σύμφωνα με την Counterpoint, το 39% των 5G συσκευών που πουλήθηκαν παγκοσμίως έφεραν chipset της συγκεκριμένης εταιρείας.

Σημειωτέον ότι οι πωλήσεις 5G smartphones, για το συγκεκριμένο τρίμηνο, αντιπροσωπεύουν το 17% των συνολικών πωλήσεων. Με την Apple να έχει λανσάρει τις δικές της 5G συσκευές θεωρείται βέβαιο ότι οι πωλήσεις αυτής της κατηγορίας θα κινηθούν συνολικά αυξητικά και για το δ’ τρίμηνο του έτους. Η Counterpoint Research εκτιμά ότι το 1/3 του συνόλου των smartphones που θα παραδοθούν από τις κατασκευάστριες δ’ τρίμηνο θα είναι τεχνολογίας 5G.

Στην έκθεσή τους οι αναλυτές της Counterpoint αναφέρουν ότι “το μερίδιο της MediaTek στα chipsets που χρησιμοποιεί η Xiaomi έχει αυξηθεί έως και τρεις φορές σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι”. Την ίδια στιγμή η MediaTek κατάφερε να εκμεταλλευτεί το κενό που δημιουργήθηκε από τις αμερικανικές κυρώσεις προς την κινεζική Huawei.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PESTAOLA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!