Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [PestaOla]: Ματαίωση του Mobile World Congress στη Βαρκελώνη λόγω κοροναϊού
[PestaOla]: Ματαίωση του Mobile World Congress στη Βαρκελώνη λόγω κοροναϊού

[PestaOla]: Ματαίωση του Mobile World Congress στη Βαρκελώνη λόγω κοροναϊού

Το Mobile World Congress, η ετήσια έκθεση της βιομηχανίας τηλεπικοινωνιών που προσελκύει πάνω από από 100.000 επισκέπτες στη Βαρκελώνη ματαιώθηκε μετά από μαζική έξοδο εκθετών λόγω φόβων για ξέσπασμα κοροναϊού.

Όπως αναφέρει το Reuters, η διοργανώτρια GSMA ανακοίνωσε πως ακύρωσε την έκθεση, που θα διαρκούσε από τις 24 ως τις 27 Φεβρουαρίου, παρά τις διαβεβαώσεις από τις τοπικές και εθνικές αρχές πως θα ήταν ασφαλής η πραγματοποίησή της.

«Η GSMA ακύρωσε τη MWC Barcelona 2020 επειδή ο διεθνής προβληματισμός σχετικά με το ξέσπασμα του κοροναϊού, οι ανησυχίες για τα ταξίδια και άλλες συνθήκες καθιστούν αδύνατον να πραγματοποιήσει το event» είπε ο Τζον Χόφμαν, διευθύνων σύμβουλος της GSMA.

Η ανακοίνωση έλαβε χώρα μετά από μια έκτακτη συνάντηση του συμβουλίου, η οποία έγινε στον απόηχο της απόσυρσης μεγάλων Ευρωπαίων συμμετεχόντων, μεταξύ των οποίων και η Deutsche Telekom, η Vodafone, η ΒΤ και η Nokia. H ισπανική Telefonica, ένας από τους μεγαλύτερους «παίκτες» που παρέμεναν στη διοργάνωση, ανακοίνωσε ότι κατανοεί την απόφαση της GSMA. Ωστόσο τόνισε ότι θα υποστηρίζει πάντα τη Βαρκελώνη ως πόλη που φιλοξενεί το Mobile World Congress.

Η δήμαρχος της Βαρκελώνης, Άντα Κολάου, είχε δηλώσει νωρίτερα πως ήθελε να στείλει «μήνυμα ηρεμίας», επιμένοντας ότι η πόλη ήταν έτοιμη να διοργανώσει την έκθεση, ενώ αξιωματούχοι του χώρου της υγείας στην Ισπανία διαβεβαίωναν ότι δεν υπήρχε λόγος ματαίωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PESTAOLA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!