Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [PestaOla]: O κορωνοϊός αυξάνει τον αριθμό των «ψηφιακών νομάδων» σε παγκόσμιο επίπεδο
[PestaOla]: O κορωνοϊός αυξάνει τον αριθμό των «ψηφιακών νομάδων» σε παγκόσμιο επίπεδο

[PestaOla]: O κορωνοϊός αυξάνει τον αριθμό των «ψηφιακών νομάδων» σε παγκόσμιο επίπεδο

Τα στοιχεία από την παγκόσμια αγορά εργασίας, όπως τα αναφέρει το ενημερωτικό σημείωμα του ΣΕΠΕ, δείχνουν ότι ο COVID-19 φέρνει μεγάλες αλλαγές σε πολλούς τομείς.

Το εργασιακό περιβάλλον αλλάζει, όπως πιστοποιεί σχετική έρευνα της Forrester, σύμφωνα με τα ευρήματα της οποίας ο αριθμός των ψηφιακών νομάδων θα συνεχίσει να αυξάνεται, όπως είχε ήδη αρχίσει να διαφαίνεται από τα τέλη του 2019. Αυτό σημαίνει ότι η τεχνολογία δίνει τον τρόπο ώστε η διεθνής αγορά εργασίας να γίνει πιο δυναμική και ευέλικτη.

Οι ψηφιακοί νομάδες είναι εκείνοι οι επαγγελματίες που επιλέγουν να απασχολούνται εξ’ αποστάσεως, χρησιμοποιώντας τον δικό τους εξοπλισμό και οι οποίοι αλλάζουν συχνά τόσο την επαγγελματική τους έδρα, όσο και την κατοικία τους, σπάζοντας ουσιαστικά την παραδοσιακή νόρμα εργασίας που θέλει τον κάθε επαγγελματία να εργάζεται από το γραφείο.

Η Forrester εκτιμά ότι στα τέλη του 2019 υπήρχαν, παγκοσμίως, περίπου 5 εκατομμύρια ψηφιακοί νομάδες. Στην αγορά εργασίας μετά τον COVID-19, οι Millennials – και όχι μόνο – αναμένεται να υιοθετήσουν ακόμη πιο έντονα αυτόν τον τρόπο εργασίας, καλλιεργώντας νέες πτυχές της ψηφιακής νομαδικής εργασιακής κουλτούρας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Forrester, οι εργαζόμενοι στο πολύ κοντινό μέλλον θα εξαρτώνται όλο λιγότερο από ένα εταιρικό εργασιακό περιβάλλον.

Μέχρι το 2030, η κατ’ οίκον εργασία θα είναι ο κανόνας για τις περισσότερες θέσεις εργασίας, με την εργασία από το γραφείο να αποτελεί την εξαίρεση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PESTAOLA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!