Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [PestaOla]: Facebook: Καταρρίπτει μύθους σχετικά με την πανδημία Covid-19
[PestaOla]: Facebook: Καταρρίπτει μύθους σχετικά με την πανδημία Covid-19

[PestaOla]: Facebook: Καταρρίπτει μύθους σχετικά με την πανδημία Covid-19

Το Facebook παρουσίασε μια νέα εκπαιδευτική ενότητα στο Κέντρο Πληροφοριών Covid, που καταρρίπτει συνηθισμένους μύθους και παρέχει ακριβείς και έγκυρες πληροφορίες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Συγκεκριμένα, επεκτείνει την προώθηση χρήσης μάσκας σε περισσότερες χώρες σε όλο τον κόσμο και την Ελλάδα και εγκαινιάζει μια ειδική ενότητα για τα δεδομένα σχετικά με την νόσο Covid-19 στο Κέντρο Πληροφοριών Covid για να επισημάνει ψευδείς αντιλήψεις, τις οποίες μπορείτε να βρείτε στους Σελιδοδείκτες (Bookmarks). Αυτή η νέα εκπαιδευτική μονάδα, διαθέσιμη και στα ελληνικά, έρχεται να ενισχύει μια σειρά από άλλες προσπάθειες που βοηθούν στην αποκαθήλωση κοινών μύθων σχετικά με τον ιό και τη σύνδεση των χρηστών με έγκυρες πληροφορίες.

Από τον Ιανουάριο του 2020, όταν η πανδημία Covid-19 ανακηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία, το Facebook έχει λάβει επιθετικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της παραπληροφόρησης σχετικά με τον κορωνοϊό, ώστε να παραμένουν οι άνθρωποι στην πλατφόρμα του ασφαλείς και ενημερωμένοι. Μέχρι στιγμής, περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια άτομα είχαν συνδεθεί με πηγές από τις υγειονομικές αρχές μέσω του Κέντρου Πληροφοριών Covid-19 και αναδυόμενων παραθύρων στο Facebook και το Instagram, με πάνω από 600 εκατομμύρια άτομα να κάνουν κλικ για να μάθουν περισσότερα. Από τον Ιανουάριο, οι άνθρωποι έχουν συγκεντρώσει πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια για έρευνες που σχετίζονται με τον κορωνοϊό στο Facebook και το Instagram, και πάνω από τις μισές από αυτές τις δωρεές ήταν κάτω από 25 δολάρια

Πλέον, το Facebook μοιράζεται ορισμένες ενημερώσεις που πραγματοποιεί για να διατηρεί τους Έλληνες ασφαλείς εν μέσω αύξησης κρουσμάτων, τα οποία θα κυκλοφορήσουν σταδιακά, που θα περιλαμβάνουν:

○ Λανσάρισμα ειδικών δεδομένων στον τομέα Covid-19 στο Κέντρο πληροφοριών Covid-19 για να βοηθήσει στην εξάλειψη διαφόρων μύθων σχετικά με την πανδημία.

○ Επέκταση σε διεθνές επίπεδο προειδοποιήσεων που ενισχύουν τα μηνύματα του συνεργάτη υγείας μας και ενθαρρύνουν τους ανθρώπους, επίσης στην Ελλάδα να φορούν μάσκες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PESTAOLA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!