Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [PestaOla]: Εργαζόμενοι και άτομα που αναζητούν εργασία στο στόχαστρο phishing emails
[PestaOla]: Εργαζόμενοι και άτομα που αναζητούν εργασία στο στόχαστρο phishing emails

[PestaOla]: Εργαζόμενοι και άτομα που αναζητούν εργασία στο στόχαστρο phishing emails

Ο κορωνοϊός έχει επηρεάσει σοβαρά την οικονομία σε πολλές χώρες παγκοσμίως. Πολλές εταιρείες εφάρμοσαν εργασία βραχείας διάρκειας, προχώρησαν σε απολύσεις υπαλλήλων ή προσάρμοσαν υφιστάμενους κανονισμούς για άδεια, ασθένεια ή γονική άδεια.

Οι ψηφιακοί εγκληματίες παγκοσμίως εκμεταλλεύονται αυτό το γεγονός και διανέμουν phishing emails, όπως δείχνουν οι πρόσφατες έρευνες της Kaspersky κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2020. Οι ειδικοί της Kaspersky έχουν συναντήσει διάφορα emails που αποστέλλονται εκ μέρους εταιρικών τμημάτων Ανθρώπινου Δυναμικού για να κλέψουν δεδομένα. Μερικά από αυτά ανακοίνωναν φερόμενες αλλαγές σχετικά με την αναρρωτική και τη γονική άδεια. Άλλα ενημέρωναν τον παραλήπτη για την απόλυσή του και προσέφεραν συνημμένο αρχείο με υποτιθέμενη αίτηση για συνεχή καταβολή μισθού δύο μηνών.

Ορισμένα από τα συνημμένα σε αυτά τα email περιείχαν Trojan, ειδικότερα το Trojan Downloader.MSOffice.SLoad.gen αρχείο. Αυτό το αρχείο χρησιμοποιείται συχνά για λήψη και εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού κρυπτογράφησης.

Οι ειδικοί της Kaspersky έχουν προηγουμένως εντοπίσει spam και phishing email με ψεύτικες προσφορές εργασίας που – υποτίθεται – είχαν αποσταλεί από μεγάλες εταιρείες. Όταν το θύμα τα άνοιγε, πραγματοποιούνταν λήψη ενός τραπεζικού Trojan που είχε ως στόχο την κλοπή χρημάτων.

Συστάσεις της Kaspersky για καλύτερη προστασία:

• Ελέγξτε τη διεύθυνση αποστολέα, τη διεύθυνση του ιστότοπου και τα links απροσδόκητων και άγνωστων μηνυμάτων για να βεβαιωθείτε ότι είναι νόμιμες πηγές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PESTAOLA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!