Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [PestaOla]: Σε δημόσια διαβούλευση ο νέος Κανονισμός εκχώρησης-διαχείρισης αριθμών
[PestaOla]: Σε δημόσια διαβούλευση ο νέος Κανονισμός εκχώρησης-διαχείρισης αριθμών

[PestaOla]: Σε δημόσια διαβούλευση ο νέος Κανονισμός εκχώρησης-διαχείρισης αριθμών

H Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ανακοίνωσε ότι η δημόσια διαβούλευση είναι σε ισχύ μέχρι και τις 20 Ιουλίου 2020.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΕΤΤ η δημόσια διαβούλευση διεξάγεται σχετικά με τον προτεινόμενο νέο Κανονισμό διαχείρισης και εκχώρησης αριθμοδοτικών πόρων του Εθνικού Σχεδίου Αριθμοδότησης, στον οποίο λαμβάνονται υπόψη οι προβλέψεις του Ευρωπαϊκού Κώδικα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών. Βασικός στόχος της ΕΕΤΤ, μέσω του Κανονισμού, είναι να αυτοματοποιηθεί η πλειονότητα των διαδικασιών εκχώρησης αριθμών και η διαχείριση των αιτήσεων να πραγματοποιείται μέσω ειδικής διαδικτυακής πλατφόρμας που έχει αναπτύξει η ΕΕΤΤ με ίδια μέσα.

Στο νέο Κανονισμό, ο οποίος έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, υπάρχουν μερικές ενδιαφέρουσες προβλέψεις, όπως το ότι ο χρήστης θα διατηρεί το δικαίωμα μεταφοράς του αριθμού σε άλλον πάροχο, σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασής του. Ακόμα, η χρήση αριθμών για επικοινωνία «Μηχανή-προς-Μηχανή» (Μ2Μ) θα επιτρέπεται πλέον εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα και με το ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο. Η δυνατότητα εκχώρησης των συγκεκριμένων αριθμών θα παρέχεται σε κάθε ενδιαφερόμενο και δεν θα περιορίζεται αποκλειστικά σε παρόχους ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Οι εταιρείες-χρήστες αριθμών της σειράς 801, καθώς και σύντομων 5ψήφιων κωδικών των οποίων η χρέωση δεν υπερβαίνει την αστική, θα πρέπει να ενημερώνουν το κοινό μέσω των διαδικτυακών τόπων τους, αλλά και στο πλαίσιο προωθητικών ενεργειών, για τη μέγιστη χρέωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PESTAOLA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!