Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [PestaOla]: Bridgestone και Microsoft δημιουργούν ένα έξυπνο σύστημα παρακολούθησης ελαστικών
[PestaOla]: Bridgestone και Microsoft δημιουργούν ένα έξυπνο σύστημα παρακολούθησης ελαστικών

[PestaOla]: Bridgestone και Microsoft δημιουργούν ένα έξυπνο σύστημα παρακολούθησης ελαστικών

Η Bridgestone, κατασκευαστής ελαστικών και προϊόντων καουτσούκ, συνεργάζεται με τη Microsoft για να αναπτύξει ένα σύστημα παρακολούθησης που θα εντοπίζει θέματα ζημιάς ελαστικών σε πραγματικό χρόνο. Αυτού του είδους τα ζητήματα αφορούν περίπου το 30% όλων των τροχαίων ατυχημάτων που προκαλούνται λόγω τεχνικής αστοχίας.

Τα προβλήματα των ελαστικών προκύπτουν λόγω τεσσάρων βασικών θεμάτων: ανεπαρκής πίεση, κόπωση, ανομοιόμορφη φθορά και, τέλος, ζημιά από πεζοδρόμια/κράσπεδα, λακκούβες ή αντικείμενα στο δρόμο.

Ευτυχώς, τα περισσότερα από αυτά τα ζητήματα μπορούν ήδη να μετριαστούν με αξιόπιστο τρόπο. Το TPMS (σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών) είναι υποχρεωτικό σε όλα τα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν από το 2012 και έπειτα, βοηθώντας τους οδηγούς να αποφύγουν προβλήματα χαμηλής πίεσης. Η τακτική συντήρηση και η έγκαιρη αντικατάσταση των ελαστικών προστατεύει από τη φθορά και την κόπωση.

Η εξαίρεση και το κενό ασφαλείας είναι η ζημιά των ελαστικών – η οποία συχνά δεν μπορεί να ανιχνευθεί χωρίς στενό έλεγχο από κοντά και η οποία μπορεί ενδεχομένως να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Τα κατεστραμμένα ελαστικά μπορεί να οδηγήσουν σε ατυχήματα. Μπορεί επίσης να επηρεάσουν δυσμενώς και άλλα εξαρτήματα του οχήματος, όπως για παράδειγμα να προκαλέσουν ζημιά στους τροχούς και έτσι να δημιουργήσουν περαιτέρω πηγή δυνητικού κινδύνου για τους οδηγούς.

Τώρα αυτό το κενό έρχεται να κλείσει. Το σύστημα παρακολούθησης ζημιάς ελαστικών της Bridgestone εντοπίζει σε πραγματικό χρόνο τη ζημιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PESTAOLA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!