Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [PestaOla]: H AMD παρουσίασε τη νέα οικογένεια επεξεργαστών Ryzen 3000 XT
[PestaOla]: H AMD παρουσίασε τη νέα οικογένεια επεξεργαστών Ryzen 3000 XT

[PestaOla]: H AMD παρουσίασε τη νέα οικογένεια επεξεργαστών Ryzen 3000 XT

Τρία είναι τα νέα μοντέλα που ανήκουν στην οικογένεια AMD Ryzen 3000 XT και προορίζονται για χρήση σε desktop υπολογιστές.

Τα νέα μοντέλα ακολουθούν τη λογική που διέπει και τα άλλα μέλη της οικογένειας Ryzen, αφού και σε αυτή την περίπτωση έχει γίνει η επιλογή της αρχιτεκτονικής των 7 nm με γνώμονα την όσο το δυνατόν ταχύτερη λειτουργία για όλα τα πιθανά σενάρια χρήσης. Η διαφορά των επεξεργαστών XT σε σχέση με τα X μοντέλα, είναι ότι έχουν καλύτερη απόδοση κάτω από όλες τις συνθήκες. Εδώ γίνεται λόγος για τους επεξεργαστές 3600XT, 3800XT και 3900ΧΤ. Σε όλες τις περιπτώσεις ο χρονισμός του επεξεργαστή με το συνοδευτικό XT είναι κατά τουλάχιστον 100 ΜHz ανώτερος από εκείνον που συναντά κανείς στα ίδια μοντέλα με το απλό Χ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η AMD επιλέγει να αφήσει στη διακριτική ευχέρεια του κατόχου των νέων επεξεργαστών τις λύσεις ψύξης για τις νέες μονάδες, αφού θεωρεί ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με πιο εξειδικευμένες προτάσεις που μπορούν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των gamers, οι οποίοι θέλουν να στήσουν ένα σύστημα από το μηδέν. Το GSM Arena, στη σχετική αναφορά του, σημειώνει ότι η θερμοκρασία αποτελεί έναν βασικό παράγοντα που επηρεάζει την απόδοση των επεξεργαστών AMD Ryzen, επομένως, εδώ θα πρέπει να δοθεί προσοχή από όποιον τους επιλέξει για τη δημιουργία ενός αξιόπιστου συστήματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PESTAOLA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!