Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [PestaOla]: Η Amazon αναπτύσσει συσκευή παρακολούθησης της υπνικής άπνοιας
[PestaOla]: Η Amazon αναπτύσσει συσκευή παρακολούθησης της υπνικής άπνοιας

[PestaOla]: Η Amazon αναπτύσσει συσκευή παρακολούθησης της υπνικής άπνοιας

Η Amazon φέρεται να αναπτύσσει μία συσκευή που ενσωματώνει την ψηφιακή βοηθό Alexa και θα είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται και να παρακολουθεί τα σημάδια της άπνοιας ύπνου, ενώ θα χρησιμοποιεί τεχνολογία ραντάρ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Business Insider, η συσκευή της Amazon έχει μέγεθος ανθρώπινης παλάμης και έχει σχεδιαστεί ώστε να τοποθετείται στο κομοδίνο του κατόχου και χρησιμοποιώντας χιλιοστομετρικά κύματα ραντάρ να καταγράφει την αναπνοή του ατόμου. Με τον τρόπο αυτό θα εντοπίζονται διακοπές στην αναπνοή του ανθρώπου που κοιμάται και ενδεχομένως συνδέονται με την άπνοια ύπνου, δηλαδή την σοβαρή διαταραχή η οποία συμβαίνει όταν η αναπνοή ενός ατόμου διακόπτεται κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Η ιδέα χρήσης τεχνολογίας ραντάρ για την παρακολούθηση του ύπνου δεν είναι κάτι το εντελώς νέο. Ήδη από το 2014 η Nintendo είχε ανακοινώσει μία συσκευή που θα μπορούσε να παρακολουθεί τον ύπνο του ατόμου χρησιμοποιώντας ραδιοκύματα. Ωστόσο, μετά από δύο χρόνια ανάπτυξης η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν ήταν σίγουρη ότι η συσκευή θα μπορουσε να γίνει ένα προϊόν που θα μπορούσε να κυκλοφορήσει στην αγορά. Μόλις πριν λίγους μήνες η OnePlus ανακοίνωσε αυτή την φορά ένα concept smartphone που χρησιμοποιώντας τεχνολογίας ραντάρ mmWave θα παρακολουθούσε την αναπνοή του χρήστη.

Προς το παρόν, το πρόγραμμα της Amazon αναπτύσσεται κάτω από την κωδική ονομασία Brahms, όνομα που παραπέμπει στον γνωστό μουσικοσυνθέτη Γιόχαν Μπράμς που συνεθεσε το Lullaby (Νανούρισμα) το 1868, τον τελευταίο ένα χρόνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PESTAOLA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!