Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [PestaOla]: Η αγορά υπολογιστών σε ραγδαία ανάπτυξη σπάει μία δεκαετή περίοδο ύφεσης
[PestaOla]: Η αγορά υπολογιστών σε ραγδαία ανάπτυξη σπάει μία δεκαετή περίοδο ύφεσης

[PestaOla]: Η αγορά υπολογιστών σε ραγδαία ανάπτυξη σπάει μία δεκαετή περίοδο ύφεσης

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της εταιρείας ερευνών Canalys, η παγκόσμια αγορά υπολογιστών πέτυχε για το γ’ τρίμηνο του έτους ανάπτυξη 12.7% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι επιτυγχάνοντας παραδόσεις 79.2 εκατομμυρίων συστημάτων.

Προφανώς, η συγκεκριμένη αγορά συνεχίζει να επωφελείται από την κρίση που δημιούργησε η πανδημία του νέου κορωνοϊού. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό ανάπτυξης για την αγορά υπολογιστών τα τελευταία δέκα χρόνια.

Προηγήθηκε ένα “αδύναμο” α’ τρίμηνο το οποίο διαδέχθηκε ένα β’ τρίμηνο που χαρακτηρίστηκε “τρίμηνο ανάκαμψης” και το οποίο ακολουθείται πλέον από το γ’ τρίμηνο στο οποίο εμφανίζονται στοιχεία ραγδαίας ανάπτυξης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παγκόσμιες παραδόσεις φορητών υπολογιστών άγγιξαν κατά την διάρκεια του γ’ τριμήνου τις 64 εκατομμύρια μονάδες, δηλαδή σχεδόν όσα laptop παραδόθηκαν το δ΄τρίμηνο του 2011 (64.6 εκατομμύρια μονάδες).

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έχει λογική εξήγηση: η απαίτηση για νέους υπολογιστές αυξάνεται καθώς ήδη διανύουμε σε παγκόσμια κλίμακα το δεύτερο κύμα της πανδημίας και πολλές επιχειρήσεις και χώρες ολόκληρες συνεχίζουν να επενδύουν σε μια πιο μακροχρόνια μετάβαση στην τηλεργασία. Ενδεικτικό ότι οι παραδόσεις laptops αυξήθηκαν σε ετήσια βάση κατά 28.3% ενώ η κατηγορία των επιτραπέζιων υπολογιστών συρικνώθηκε κατά 26%.

Σε επίπεδο εταιρικής κατάταξης, η Lenovo επανακατέλαβε την πρώτη θέση στην κατάταξη των κορυφαίων κατασκευαστών με ανάπτυξη το γ’ τρίμηνο της τάξης του 11.4% και παραδόσεις που ξεπέρασαν τις 19 εκατομμύρια μονάδες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PESTAOLA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!