Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Ζωή Ράπτη στο «Π»: Υπάρχει πλήρης επάρκεια στις εντατικές όλης της χώρας
[Παρασκήνιο]: Ζωή Ράπτη στο «Π»: Υπάρχει πλήρης επάρκεια στις εντατικές όλης της χώρας

[Παρασκήνιο]: Ζωή Ράπτη στο «Π»: Υπάρχει πλήρης επάρκεια στις εντατικές όλης της χώρας

Στην Αττική είναι εστιασμένες οι προσπάθειες της κυβέρνησης για την ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού, επισημαίνει, μιλώντας στο «Π», η υφυπουργός Υγείας και βουλευτής του Βορείου Τομέα Β’ Αθηνών, Ζωή Ράπτη, τονίζοντας ότι η προτεραιότητα είναι η εφαρμογή των μέτρων από όλους. Ως προς την προοπτική ενός τοπικού «lockdown» στην Αττική, υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση πορεύεται με βάση τα επιδημιολογικά μοντέλα και τις εισηγήσεις των ειδικών και προσθέτει ότι μέχρι στιγμής έχουν αποφευχθεί οι εκατόμβες που παρατηρήθηκαν σε άλλες χώρες, καθώς και ότι μπήκε ισχυρό φρένο στην ανεξέλεγκτη διάδοση του κορονοϊού.

Ως προς τις ΜΕΘ, η κα Ράπτη υπογραμμίζει ότι σήμερα είμαστε στις 941, εκ των οποίων οι 409 είναι στην Αττική, ενώ τις επόμενες μέρες θα μπουν στο σύστημα άλλες 40 κλίνες ΜΕΘ-COVID, με στόχο σύντομα η χώρα να έχει φτάσει στον ευρωπαϊκό μέσο όρο των 1.200 κλινών σε ΜΕΘ. Όσο για τις δομές ψυχικής υγείας, για τις οποίες και είναι αρμόδια, υπογραμμίζει πως είναι θωρακισμένες με βάση τα νέα πρωτόκολλα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή από τις αρχές Σεπτεμβρίου και θα συνεχίσουν να προστατεύονται και το επόμενο διάστημα.

Η κακοκαιρία στη Θεσσαλία άφησε πληγές και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ δημιουργεί και σοβαρά ζητήματα ψυχολογικής πίεσης στους πληγέντες. Ποιες θα είναι οι άμεσες πρωτοβουλίες για τη στήριξη του συστήματος και των ανθρώπων;

Επισκέφθηκα τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου την Καρδίτσα και το Μουζάκι, προκειμένου να συντονίσω από εκεί άμεσες παρεμβάσεις για την ψυχολογική στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!