Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Ζαχαράκη: Αυτό είναι το σχέδιο για τον οινοτουρισμό
[Παρασκήνιο]: Ζαχαράκη: Αυτό είναι το σχέδιο για τον οινοτουρισμό

[Παρασκήνιο]: Ζαχαράκη: Αυτό είναι το σχέδιο για τον οινοτουρισμό

Η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη συμμετείχε στην 5η Συνδιάσκεψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για τον Οινοτουρισμό, που πραγματοποιήθηκε στις 9-10 Σεπτεμβρίου στο Reguengos de Monsaraz της περιφέρειας Alentejo στην Πορτογαλία, εκπροσωπώντας την χώρα σε μια σημαντική εκδήλωση για τον δυναμικά ανερχόμενο κλάδο του ελληνικού οινοτουρισμού.

Προσκεκλημένη σε πάνελ με συμμετέχοντες υπουργούς χωρών που πρωταγωνιστούν στον οινοτουρισμό (Πορτογαλία, Γαλλία, Γεωργία), η κυρία Ζαχαράκη υπογράμμισε τα βήματα προόδου που έχει κάνει ο ελληνικός οινοτουρισμός και ανέδειξε το σχέδιο του υπουργείου για την ενίσχυση του ελληνικού οινοτουρισμού το οποίο βασίζεται σε 5 άξονες:

– Αναβάθμιση Σήματος Επισκέψιμου Οινοποιείου, βάσει των αποτελεσμάτων σχετικής έρευνας που το υπουργείο διεξήγαγε και των προτάσεων των οινοποιείων μας.
– Δημιουργία της πρώτης ψηφιακής πύλης για τον ελληνικό οινοτουρισμό, ενός εξειδικευμένου portal των οινοποιείων που φέρουν Σήμα Επισκέψιμου Οινοποιείου, με ψηφιακό χάρτη και χρήσιμες πληροφορίες για αυτά.
– Ίδρυση Εθνικού Συμβουλίου Οινοτουρισμού, με την συμμετοχή των φορέων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, για τη χάραξη μακροπρόθεσμης στρατηγικής ανάπτυξης του οινοτουρισμού.
– Αξιοποίηση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για την επένδυση σε υποδομές, ψηφιακή προβολή και επιμόρφωση ανθρώπινου δυναμικού.
– Διοργάνωση ενός εθνικού οδοιπορικού για τον Οινοτουρισμό, που ήδη ξεκίνησε από την Σαντορίνη (5-7 Ιουλίου) και θα συνεχιστεί σε οινοπαραγωγικές και οινοτουριστικές περιοχές της χώρας, με επόμενη στάση τη Δυτική Μακεδονία.

Κατά την διάρκεια των εργασιών της συνδιάσκεψης, επισημάνθηκαν οι κύριες προκλήσεις για τον οινοτουρισμό διεθνώς: ανάγκη για χάραξη ολοκληρωμένων εθνικών στρατηγικών, επένδυση σε υποδομές και δεξιότητες ανθρώπινου δυναμικού, αντιμετώπιση συνθηκών πανδημίας, αφήγημα (storytelling) οινοτουριστικής εμπειρίας, χρήση νέων τεχνολογιών και καινοτομίας, διασφάλιση βιωσιμότητας, εξασφάλιση συνεργειών δημοσίου-ιδιωτικού τομέα, σύνδεση με όλες τις εκφάνσεις της γαστρονομίας, διεθνής ανταλλαγή τεχνογνωσίας, δεδομένων και ιδεών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!