Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Ξεκαθαρίζει για καθολικό lockdown ο Πέτσας
[Παρασκήνιο]: Ξεκαθαρίζει για καθολικό lockdown ο Πέτσας

[Παρασκήνιο]: Ξεκαθαρίζει για καθολικό lockdown ο Πέτσας

Δεν είναι επιλογή της κυβέρνησης το καθολικό lockdown, επανέλαβε ο Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στο Mega, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή σε καλύτερη κατάσταση από άλλες χώρες καθώς το ρεκόρ ημερησίων κρουσμάτων είναι τα 882, την ώρα που στη Γαλλία ήταν πάνω από 41.000, στο Βέλγιο πάνω από 13.000, στην Ολλανδία πάνω από 11.000, στην Πορτογαλία πάνω από 3.000.

«Είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ευτυχώς οι Έλληνες ακούνε τους ειδικούς και στην συντριπτική τους πλειοψηφία εφαρμόζουν τα μέτρα» είπε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν επιτρέπεται εφησυχασμός ούτε όμως δικαιολογείται και πανικός και υπογράμμισε ότι αν τηρηθούν τα μέτρα δεν θα χρειαστεί να ληφθούν αυστηρότερα. Τόνισε, επίσης, ότι βάσει των προγνωστικών μοντέλων των ειδικών αναμένεται αύξηση κρουσμάτων τις επόμενες μέρες.

«Με τα μέτρα που λάβαμε, όπως πάντα νωρίτερα και πιο αποφασιστικά από ό,τι άλλες χώρες, επιδιώκουμε να μην υπάρξει αυτή η εκθετική αύξηση, αλλά να σταθεροποιηθεί ο αριθμός των κρουσμάτων περίπου στα σημερινά επίπεδα και ει δυνατόν να αποφύγουμε τα τετραψήφια νούμερα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε, επίσης, ότι αν παραμείνουμε στο σημερινό επίπεδο κρουσμάτων, το σύστημα υγείας θα αντέξει την πίεση που θα υπάρξει.

Δείτε όσα είπε

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!