Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Ξεκάθαρη θέση Μητσοτάκη για το θέμα της Θείας Κοινωνίας: «Οφείλω να ακούσω τους ειδικούς επιστήμονες»
[Παρασκήνιο]: Ξεκάθαρη θέση Μητσοτάκη για το θέμα της Θείας Κοινωνίας: «Οφείλω να ακούσω τους ειδικούς επιστήμονες»

[Παρασκήνιο]: Ξεκάθαρη θέση Μητσοτάκη για το θέμα της Θείας Κοινωνίας: «Οφείλω να ακούσω τους ειδικούς επιστήμονες»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια του διαγγέλματος του στον ελληνικό λαό αναφέρθηκε στα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης που πάρθηκαν για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορονοϊου στην χώρα. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «Ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας καλούνται να συνεργαστούν για το ευρύτερο καλό» όλων των Ελλήνων πολιτών.

Ακόμα ζήτησε από τους πολίτες να λάβουν μέτρα προφύλαξης και να περιορίσουν τις επαφές τους ειδικότερα με του μεγαλύτερης ηλικίας συμπολίτες μας οι οποίοι είναι και πιο ευάλωτοι στον ιό.

Σε ότι έχει να κάνει με το θέμα της Θείας Κοινωνίας ο πρωθυπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Η πίστη αρχίζει συχνά εκεί που τελειώνει η επιστήμη. Όμως η πίστη που χρειαζόμαστε τώρα είναι ότι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την κρίση. Αρκεί όλοι να ακολουθήσουμε συντεταγμένα τις οδηγίες των γιατρών και των ειδικών».

Αναλυτικά η ομιλία του πρωθυπουργού:

«Συμπολίτες μου,

Ο κόσμος όλος αντιμετωπίζει, πλέον, μια πρωτοφανή κρίση δημόσιας υγείας. Η χώρα μας, μέχρι σήμερα, δεν χτυπήθηκε όσο άλλες. Όμως, ας μην έχουμε αυταπάτες: Τα δυσκολότερα είναι ακόμα μπροστά μας.

Σε αυτήν τη συγκυρία οποιοσδήποτε εφησυχασμός είναι ανεπίτρεπτος. Γι’ αυτό και προτιμήσαμε να πάρουμε εγκαίρως αυστηρά προληπτικά μέτρα, ώστε να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού. Και σε αυτόν το δρόμο θα συνεχίσουμε.

Οι περισσότεροι που θα νοσήσουν θα παρουσιάσουν ήπια ή δεν θα έχουν καν συμπτώματα. Ωστόσο κάποιοι συμπολίτες μας, κυρίως μεγάλης ηλικίας, και όσοι πάσχουν από χρόνια νοσήματα, ίσως χρειασθούν νοσηλεία. Αυτούς πρέπει να προστατεύσουμε πρώτα από όλους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!