Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Ξεκάθαρες απαντήσεις Μηταράκη σε Μουζάλα
[Παρασκήνιο]: Ξεκάθαρες απαντήσεις Μηταράκη σε Μουζάλα

[Παρασκήνιο]: Ξεκάθαρες απαντήσεις Μηταράκη σε Μουζάλα

«Εμείς, δεν μιλάμε να είμαστε η “ασπίδα” για την Ευρώπη. Εμείς θέλουμε να είμαστε η “ασπίδα” Ελλάδα. Εμείς θέλουμε να είμαστε “ασπίδα” για τη δικιά μας χώρα» τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου Νότης Μηταράκης απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μουζάλα και προσέθεσε: «Η δικιά σας πολιτική θεώρησε τους Ευρωπαίους κουτόφραγκους, ότι θα βάλετε όσους θέλετε από την ανατολή με τις τεράστιες επιπτώσεις για τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, την Κω και τη Λέρο, τα νησιά μας πνίγηκαν το 2015, γιατί θα πάνε την Ευρώπη και οι “κουτόφραγκοι” Ευρωπαίοι σας έκλεισαν τα σύνορα».

Στο πλαίσιο της τελευταίας ημέρας επεξεργασίας του νομοσχεδίου για την “Αναμόρφωση διαδικασιών απελάσεων και επιστροφών πολιτών τρίτων χωρών, προσέλκυση επενδυτών και ψηφιακών νομάδων, ζητήματα αδειών διαμονής και διαδικασιών χορήγησης διεθνούς προστασίας και άλλες διατάξεις” από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ο κ. Μηταράκης επισήμανε ότι υπάρχει αποσυμφόρηση από μεταναστευτικές ροές σε όλη τη χώρα τα δύο τελευταία χρόνια, οι οποίες έχουν μειωθεί κατά 87%, και ειδικότερα στα νησιά κατά 95%, ενώ οι δομές φιλοξενίας είναι 36 από 121 στο πρόσφατο παρελθόν.

Πρώτο θέμα για εμάς είναι η ασφάλεια των συνόρων υπογράμμισε ο κ. Μηταράκης, επισημαίνοντας ότι κατ’ εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, και σε συμφωνία με το Διεθνές Δίκαιο, αποτρέπουμε τις παράνομες εισόδους στα ευρωπαϊκά χωρικά ύδατα. Σημείωσε μάλιστα ότι την υποχρέωση να φυλάμε τα σύνορά μας την έχει το Λιμενικό, η ΕΛΑΣ και οι Ένοπλες Δυνάμεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!